Pokidao!

Milutinov je MVP decembra: Srbin rušio rekorde, CSKA nizao pobede!

Autor Bojan Jakovljević

Fantastičan učinak srpskgo centra nije mogao da prođe nezabeležen.

Izvor: MN PRESS

Najbolji igrač Evrolige u mesecu decembru - Nikola Milutinov! Srpski košarkaš i centar CSKA iz Moskve bio je impresivan tokom celog meseca i zasluženo mu pripada priznanje.

Čovek koji je nedavno oborio jedan evroligaški rekord i pomogao timu da ih obori još nekoliko, bio je najkonstantiji u dobrim igrama krajem 2020. godine.

CSKA je tokom decembra odigrao šest mečeva u evropskoj eliti i upisao isto toliko pobeda. Prvo je savladan Olimpijakos, zatim Himki i Efes u jednom duplom kolu, a odmah nakon toga Zenit i Asvel. Krug je zatvoren pobedom nad Olimpijom iz Milana, nakon produžetka.

Milutinov je posebno dobar bio na tom meču, ali je ceo mesec za njega bio impresivan.

MILUTINOV U DECEMBRU

  • Olimpijakos - 4 poena, 8 skokova
  • Himki - 11 poena, 11 skokova
  • Efes - 12 poena, 10 skokova
  • Zenit - 12 skokova, 13 asistencija
  • Asvel - 17 poena, 14 skokova
  • Olimpija - 17 poena, 19 skokova

Moskovljani su sada u nizu od 12 pobeda u Evroligi i ubedljivo su proplasirani tim. U narednom kolu Evrolige igraće protiv Baskonije, a zatim im slede teški dueli protiv Žalgirisa i Barselone.

Nikola Milutinov je ponikao u Hemofarmu, odakle se preselio u Partizan, a u Evroligi je nosio i dres Olimpijakosa. Trenutno prava na njega polaže San Antonio koji ga je izabrao na draftu 2015. godine.

Pre srpskog košarkaša ove sezone su nagradu za igrača meseca dobijali Marijus Grigonis (oktobar) iz Žalgirisa i Majk Džejms (novembar), sa kojim je Milutinov saigrač.