Nema Lige za opstanak!

Košarkaški savez BiH proširio Premijer ligu BiH: Ispada samo posljednjeplasirani tim!

Autor Nebojša Šatara

Dobra vijest za premijerligaške klubove!

Izvor: ABA liga/Dragana Stjepanović

Siniša Kovačević, član Upravnog odbora Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske potvrdio je našem portalu da je Savez dogovorio da se Premijer liga BiH u narednoj sezoni proširi, odnosno da ove sezone zbog pandemije korona virusa, ispadne samo jedan tim.

"Dogovoreno je da ispada jedan klub, a ulaze tri nova iz naših sistema (Republika Srpska, HB i Sistem A). Dakle, naredne treba da bude 16 ekipa odnosno 15+1, a poslije naredne, u planu je da opet smanjimo broj ekipa. Pokazalo se da je liga jako interesantna i nekoliko pobjeda razlike dijeli najbolje. Osim toga, dogovor je da posljednjeplasirani tim direktno ispadne, odnosno da 'plej-auta' Lige za opstanak neće biti, već samo 'Liga 6' za šampiona. Planirano je da potraje do kraja maja i onda će uslijediti plej-of, polufinala i finala, kao i meč za treće mjesto. Sve će biti završeno početkom juna kada bi trebala biti biti odigrana posljednja finalna utakmica", rekao je Kovačević za naš portal.

"Ligu 6" ove sezone će činiti pet prvoplasiranih timova i Igokea, koja će se priključiti kao učesnik ABA lige i FIBA Lige šampiona.
Polufinala će biti odigrana na dvije pobjede, dok je finalni dvoboj planiran na tri dobijene utakmice.