Još jedan u nizu

Radonjić o porazu, Voldenu i nadama: Jasno da je bilo problema, ali nemam šta da zamerim!

Autor Nebojša Šatara

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić nije zamerio svojim igračima posle poraza od Žalgirisa.

Izvor: Youtube/Euroleague Basketball

Crvena zvezda je izdržala trideset minuta. bila je ravnopravan rival, ali ipak nije uspela da se odupre.

Peti poraz u nizu u Evroligi crveno-belima naneo je Žalgiris, a posle meča Dejan Radonjić je istakao da je ovo bio maksimum njegovog tima u ovom momentu.

"Čestitam Žalgirisu na pobedi. Mi smo u situaciji kada smo bez mnogo igrača, ne samo danas već u poslednjih 20 dana. Mogu da kažem da smo odigrali jako dobru utakmicu, sa dobrim stvarima, ali i sa greškama. Naš napad u drugom poluvremenu nije bio dovoljno dobar da se dođe do šanse za pobedu", rekao je Radonjić.

On nije zamerio svojim košarkašima posle ovog poraza i istakao je da se nada da će u narednim danima više igrača biti u sastavu. 

"Nemam mnogo toga da kažem igračima jer znam šta smo radili u prethodnih 20 dana bez toliko igrača. Ono čemu se nadam u narednim danima je da ćemo imati neke igrače na treningu",dodao je on. 

Na pitanje šta je doprinelo malom broju poena u drugom poluvremenu odgovorio je da je u pitanju i dobra odbrana protivnika, ali i umor. 

"Oba su u pitanju. Mi smo imali samo Uskokovića na poziciji pleja, neki drugi igrači su mu pomagali, ali je bilo jasno da smo imali problema pogotovo u drugom poluvremenu. Ali oni su igrali dobru odbranu."

Kori Volden je otputovao sa ekipom, ali nije bio na terenu. Ipak, on se prvi očekuje u sastavu.

"Još imamo problem sa virusom korona. Kori Volden će biti prvi igrač koji će igrati, nadam se da će igrati u petak protiv Baskonije. Zaista ne mogu precizno da kažem za druge igrače. U narednih 7 do 10 dana će početi da treniraju", završio je Radonjić. 

Pres konferencija Žalgiris - Crvena zvezda
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball

(mondo.rs)