• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda konačno dobija pleja, Amerikanac se vraća u tim: Radonjić pred Žalgiris otkrio šta je sada prioritet!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Trener Crvene zvezde je svjestan u kom pravcu ide ova sezona, stoga će probati da na najbezbedniji način vrati igrače u formu.

 Kori Volden se vratio u tim KK Crvena zvezda Izvor: MN PRESS

Ekipa Crvene zvezde će se poslije dramatičnog meča i tijesnog poraza od Zenita sastati sa Žalgirisom u još jednom evroligaškom meču.

Tim će i ovoga puta biti jako oslabljen neigranjem nekoliko prvotimaca zbog zaraze virusom korona, ali ima i dobrih vijesti. 

Možda će vas zanimati

U Kaunas putuje Kori Volden, koji se polako priključuje timu i bio je pored terena u prethodnom meču. On se oporavio od korone, ali nije trenirao sa ekipom i u ovom meču će trener Dejan Radonjić probati da ga polako ubaci u ritam tima.

On će biti veliko pojačanje, pošto može da odgovori zadacima na poziciji pleja, a Zvezda je tu imala velikih problema. Jedini "klasični" plejmejker u ekipi trenutno je Aleksa Uskoković, pa su u organizaciji igre morali da pomažu Dejan Davidovac, Džordan Lojd i Aleksa Radanov.

Meč 24. kola Evrolige će biti drugi na kome će na klupi crveno-bijelih biti i juniori Milutin Vujičić i Nikola Šaranović, a sa njima i Voldenom tim će jedva doći do brojke od 12 igrača. 

U skraćenoj rotaciji se nastavlja jako težak raspored crveno-bijelih, a trener Dejan Radonjić je svjestan šta su u ovom trenutku prioriteti. 

"Očekuje nas meč protiv jako dobrog Žalgirisa. I ove sezone prikazuju puno i nalaze se u realnoj borbi za TOP 8 Evrolige. Tim koji dobro igra koji je zajedno već neko vrijeme što je važno u ovim okolnostima i sistemu takmičenja. Na nama je da pokušamo da odigramo dobar meč, da odgovorimo na njihovu čvrstinu, na njihovu preciznost jer tu ima igrača koji šutiraju sa visokim procentima. Moramo da budemo dobri u bazičnim elementima svakako, i kroz jedan takav pristup da vidimo šta će nam to donijeti. U svakom slučaju naša situacija u Evroligi nam dozvoljava da možemo da imamo pristup u kome popravljamo situaciju iz utakmice u utakmicu, i da uradimo sve što je u našoj moći da povratak igrača u tim bude najbezbolniji mogući“, rekao je pred put u Kaunas trener crveno-bijelih Dejan Radonjić.

Težak meč očekuje i jedan od heroja tima crveno-bijelih poslije pobjede u Kupu Radivoja Koraća Dejan Davidovac. 

"Očekuje nas vrlo teška utakmica protiv ekipe koja igra odlično ove sezone. Tim koji je dugi niz godina zajedno i uigran je. Igraju čvrsto, bore se za TOP 8 ove sezone, tako da prije svega očekuje fizički jednu tešku utakmicu. Moraćemo na prvom mjestu da odgovorimo na njihovu "fizičku" igru i tu nema nekih novih stvari u odnosu na prethodne godine. To je po meni ključ ove utakmice“, rekao je Davidovac.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC