• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Zvezda krenula silno, pa pača u Litvaniji: Užasnih šest minuta odveli crveno-bele u poraz!
 Zvezda krenula silno, pa pača u Litvaniji: Užasnih šest minuta odveli crveno-bele u poraz!

Zvezda krenula silno, pa pača u Litvaniji: Užasnih šest minuta odveli crveno-bele u poraz!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Žalgirisa u 24. kolu Evrolige, Litvanci su savladali crveno bele 75:62

 Zvezda krenula silno, pa pača u Litvaniji: Užasnih šest minuta odveli crveno-bele u poraz! Izvor: MN PRESS

Košarkaši Crvene zvezde ubeležili su peti uzastopni poraz u Evroligi pošto su od izabranika Dejana Radonjića bili bolji košarkaši Žalgirisa. 

Iako je u jednom trenutku srpski tim držao dvocifrenu prednost uz sjajan šut iz igre na kraju je domaćin došao do uverljive pobede. 

ŽALGIRIS - CRVENA ZVEZDA 75:62 (22:26, 18:18, 20:14, 15:4)

Tri četvrtine je Crvena zvezda igrala košarku, a onda stala. Šest minuta i 20 sekudni bilo je potrebno da se postignu poeni u poslednjoj četvrtini i upravo u tom periodu domaćin je došao do pobede. 

Nije bilo snage i nije bilo ideje u timu Dejana Radonjića u tom periodu. Iako je odbrana i dalje bila odlična, sa samo četiri postignuta poena u poslednjih deset minuta nije mogla da se očekuje pobeda. 

U tom periodu nisu imali ni sreće, ali ni snage ni koncentracije crveno-beli. Ognjen Kuzmić je mogao da vrati crveno-bele u igru ali je promašio zicer pri rezultatu 62:58. Potom je i Jagodić-Kuridža bio ispod obruča i promašio na 66:58 i nije bilo povratka za tim iz Beograda. 

Nije delovalo da će se meč tako odvijati na početku, kada je Hejs vrlo brzo dao osam poena, za samo pet minuta. No onda se u meč uključio iskusni Marko Simonović. 

On je u prvom poluvremenu dao 16 poena, od toga tri trojke, a sastav crveno-belih je šutirao 46 odsto za tri u prvom poluvremenu. Šuteri su bili raspoloženi, pogađali su Simonović. Davidovac, Lojd, Uskoković i Dobrić, a u drugoj četvrtini je serija trojki donela +13 za Zvezdu (22:35).

No već krajem druge četvrtine osetio se umor, opao je intenzitet u odbrani i do poluvremena su Grigonis sa dve trojke, te Hejs i na kraju Lekavičijus dovode Žalgiris na samo -4. 

Do sredine treće četvrtine uspeo je Žalgiris da izjednači, bilo je 50:50 u 26. minutu, a onda je od tada utakmica išla u samo jednom pravcu. U finišu meča istakao se i Avgustus Rubit, omaleni centar koji je i ranije pravio probleme Zvezdi. Igrao je licem i pretrčavao Kuzmića, a na kraju je meč završio sa 15 poena i 8 skokova. 

Crvenoj zvezdi je na ovom meču falila dubina rotacije, te plejmejker koji bi u momentima kada timu ne ide uspeo da iskreira poene i podigne ekipu. Ovako tim se držao 30 minuta, a onda pao. 

CRVENA ZVEZDA: Volden, Lojd 16, Uskoković 9, Davidovac 5, Lazić 2, Radanov, Dobrić 8, Simonović 16, Jagodić-Kuridža 4, Simanić, Kuzmić 2

ŽALGIRIS: Vokap 6, Lekavičijus 6, Hejs 16, Jankunas 4, Lukosiunas, Milaknis, Geben 2, Rubit 15, Jokubaitis, Vasturija, Grigonis 17, Lovernj 9 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

20:49

Užasnih 6 minuta!

Tim Dejana Radonjića je izgubio snagu, nije mogao da se bori u poslednjih 10 minuta! U četvrtoj četvrtini bilo je potrebno čak 6 minuta da se postignu prvi poeni i tu leži ključ poraza!

20:42

KRAJ! Pobeda Žalgirisa 75:62

Faul u napadu Zvezde, a onda faul u napadu Rubita. Potom faul nad Lojdom, ali nije u bonusu Žalgiris. Davidovac "zida" ispod koša, pa promašuje ceo koš. Pogađa Grigonis i to je to. 

20:38

39. minut: Sve je gotovo! 73:62

Dodatno slobodno bacanje Vokap pretvara u poen. a Lojd dobija rampu u napadu Zvezde. Rubit se prošetao do koša i opet dao poene. Davidovac postiže svoje poene na drugom obruču. Gubi loptu Žalgiris!

20:35

Tajmaut! 70:60

Bez poena za Zvezdu u ovoj četvrtini, Vokap promašuje, ali Jankunas hvata loptu. Posle šest i po minuta poeni za Zvezdu posle ukradene lopte, postiže poene u kontri Lojd. Vokap pogađa uz prekršaj i tajmaut zove Dejan Radonjić!

20:32

36. minut: Opet zicer! 68:58

Konačno Rubit promašuje, a onda je fauliran Lojd. Odlazi Amerikanac na klupu, ulazi kapiten Lazić. Potom Jagodić-Kuridža promašuje zicer ispod koša. Pravi prekršaj Jagodić-Kuridža, 

Grigonis promašuje trojku, ali Jankunas daje poene ispod koša. Klizi ovaj meč iz ruku crveno-belih!

20:30

35. minut: Bez ideje, 66:58

Opet Lojd promašuje šut preko ruke, a Rubit nastavlja da pravi ogromne probleme ispod koša, opet je lako pogodio. 

Ne pogađa trojku Uskoković, ali Dobrić krade loptu. Promašuje i Simonović trojku. 

20:27

33. minut: Kuzmić! Zicer! 64:58

Ne pogađa ni Rubit sa poludistance, a onda Lekavičijus faulira Uskokovića. Nažalost Dobrić gazi aut liniju. Rubit pretrčava Kuzmića i polaže. 

Kuzmić promašuje zicer ispod koša, a onda Rubit poentira u narednom napadu i tajmaut zove Dejan Radonjić. 

20:24

POSLEDNJIH 10 MINUTA! 60:58

Krade Davidovac loptu, ali onda promašuje trojku za vođstvo. Hejs ne uspeva da da poene preko Dobrića, a neprecizan je posle teškog prodora i Lojd. 

20:21

KRAJ TREĆE ČETVRTINE! Vodi Žalgiris 60:58

Vraća se Zvezda, daje poene Lojd posle dugo vremena, a onda je fauliran Lovernj koji jako loše izvodi slobodna bacanja. 

Radanov promašuje u prodoru, uzima loptu pa promašuje zicer! Potom opet faul nad Lovernjom ispod koša. Dugo su većale sudije i na kraju presudile da je ovo običan faul. Pogađa samo jedno bacanje, a onda Lojd pravi korake. 

Lekavičijus pogađa u prodoru, a onda Lojd pogađa trojku!

20:15

28. minut: Vode domaći 57:53

Još jedan očajan napad Zvezde posle tajmauta, a onda Kuzmić promašuje ispod koša. No ni Žalgiris ne uspeva da ispod koša dođe do poena. 

Zvezda je pet minuta bez poena, ali Dobrić daje trojku preko ruke i prekida to! Lovernj daje horog!

20:11

27. minut: Tajmaut, Zvezda u problemima! 55:50

Dobrić gubi loptu, pravi faul i palje Litvance na liniju slobodnih bacanja. Grigonis pogađa i dovodi Žalgiris u vođstvo. 

Prvi faul Žalgirisa u drugom poluvremenu, a onda i drugi nad Jagodić-Kuridžom, koji kupi skok posle promašaja Dobrića. No Radanov baca loptu u aut. Hejs pogađa trojku i raste prednost domaćih. 

20:06

26. minut: Izjednačenje! 50:50

Rubit lako pogađa ispod koša, a onda Davidovac pravi faul na niskom postu nad Tomasom Vokapom. Grigonis izjednačava pogotkom za tri preko Jagodić-Kuridže. 

Dobrić promašuje u prodoru, ali Žalgiris promašuje trojku. Tajmaut!

20:04

Problem za Zvezdu!

Kuzmić ne pogađa ispod koša posle izolacije, onda Uskoković faulira Jokubaitisa. Hejs promašuje trojku, a onda svoj treći faul pravi Lojd! Problem za Zvezdu!

20:02

13. minut: Gusto na startu, 45:50

Grigonis pogađa na obruču, a onda preko ruke pogađa Branko Lazić! Mogla je ovo biti i trojka, ali je zamalo nagazio liniju. 

Probija Grigonis, dodaje za Vokapa koji pogađa uz zvuk sirene. Naskače Uskoković na liniji penala i vodi Zvezda pet razlike. 

20:00

POČINJE DRUGO POLUVREME!

Uskoković do kraja ide prodor i polaže od tablu za prve poene u drugom poluvremenu. Vokap greši za tri, ali ne pogađa trojku ni Simonović. Potom Uskoković faulira Jokubaitisa. 

19:58

Trojke napravile razliku!

Sedam trojki je dala Crvena zvezda, a pogađali su Simonović, Dobrić, Lojd, Uskoković i Davidovac. Uz procenat šuta za tri od 46 odsto tim Dejana Radonjića je stigao do prednosti. 

19:56

Kakva razlika

"Mislim da smo dobro odigrali prvo poluvreme, uspeli smo da se popravimo u odbrani, pogodimo neke šuteve za tri poena i kontrolisali smo utakmicu", rekao je Simonović. 

Ove sezone prosečno ubacuje 2,8 poena u Evroligi, sada je to daleko nadmašio!

19:54

Kakvo poluvreme!

Počelo je sa serijom pogodana Hejsa, ali onda se na meču pojavio Marko Simonović! Iskusni krilni košarkaš Crvene zvezde igra najbolji meč ove sezone, ubacio je 16 poena, od toga je pogodio tri trojke. Najzaslužniji je za prednost svog tima. 

19:44

POLUVREME! Vodi Zvezda! 40:44

Milaknis promašuje trojku, hvata loptu Rubit, ali i on promašuje. Simonović sada ne pogađa za tri, ali opet ne pogađa ni Milaknis.No, Lekavičijus pogađa preko Ognjena Dobrića!

Faul nad Uskokovićem, ostaje pet sekundi za poslednji napad. Ne koriste ga. 

19:42

19. minut: Serija grešaka Lojda, 38:44

Grigonis sada pravi faul, a onda Simonović daje dva poena uz faul - koji nije sviran! Prekršaj Lazića nad Grigonisom i on ide na liniju penala. Naravno pogađa oba puta Litvanac. 

Dobra akcija za Lojda ali on promašuje, no Grigonisu lopta beži u aut. Ponovo Lojd napada i onda pravi bespotreban faul. šalje Rubita na penale, a onda daje jedno bacanje. Onda trojka Uskokovića. 

19:37

17. minut: Vraća se Žalgiris! 35:39

Kuridža promašuje, hvata tu loptu Lazić, ali promašio je i Lojd. Vokap ostaje sam u korneru i ne pogađa, a onda Džordan Lojd u pokušaju demarkacije pravi faul. 

Nova dva poena Žalgirisa, a Lojd promašuje. U naletu je Žalgiris i daje Grigonis trojku! Tajmaut Dejana Radonjića!

19:33

Tajmaut, vodi Zvezda 30:39

Lojd ulazi unutra i postiže poene posle prodora! Grigonis ostaje sam na trojci i ubacuje poene iz kornera, a Dejan Radonjić traži tajmaut. 

19:32

15. minut: Hejs drži Žalgiris u igri! 27:37

Posle tajmauta ide lopta pod koš Zvezde, ali se tim Dejana Radonjića brani! Gubi loptu Jagodić-Kuridža, a kontru faulom stopira Davidovac. Prekršaj pravi i Ognjen Kuzmić, pa izlazi iz igre. 

Vokap prolazi, promašuje, Lovernj hvata loptu i postiže poene. Otvorio se Simonović i promašio, uhvatio je loptu Jagodić-Kuridža i pogodio! Hejs je dugo bio tih, a sada je dao trojku. 

19:27

13. minut: Nestvaran šut Zvezde! 22:35

Lovernj kratak ispod koša, a onda Davidovac daje trojku! Peta trojka crveno-belih! Sada još jedna izgubljena lopta domaćeg tima, 

Težak šut ne pogađa Davidovac, a sa druge strane jako loš Rubit koji pravi grešku u koracima. Sada pogađa trojku i Dobrić! 

19:23

11. minut: Opet Simonović! 22:29 za Zvezdu!

Fauliran je iskusni košarkaš na šutu za tri! Daje sva tri bacanja i raste prednost!

19:19

KRAJ PRVE ČETVRTINE! 22:26

Dobrić prvim poenima na meču donosi prednost Crvenoj zvezdi, a onda Radanov pravi faul nad Lekavičijusom. On izjednačava sa linije penala. 

Sam je Simonović na trojci, promašuje, hvata to Zvezda, vraća se lopta kod Simonovića i on pogađa trojku! Hejs dva puta pravi korake, to mu "praštaju" sudije, a Rubit daje poene. 

Još jedna trojka Simonovića! Njegova treća! 

19:17

8. minut: Hejs drži Žalgiris! 18:18

Lekavičijus gubi loptu, Davidovac se baca po nju i Simonović na kraju poentira u kontri. Geben dobija dobar pas i lako poentira ispod koša. 

A onda Simonović pogađa trojku sa sedam metara! Vodi Zvezda, a onda faul Dobrića. Nastavlja Hejs da postiže poene, već je dvocifren!

19:14

7. minut: Žalgiris drži vođstvo, 14:13

Jagodić-Kuridža promašuje trojku, a onda to radi i Davidovac. Potom Grigonis nekarakteristično za njega promašuje ceo obruč! 

Jako težak šut iz okreta pogađa Jagodić-Kuridža, ali ga potom Rubit lako prolazi ispod koša i daje poene. Opet je Lojd fauliran i pogađa oba puta. 

19:10

5. minut: Serija faulova pa tajmaut, 12:9

Hejs nastavlja sa sjajnom partijom, sada je pogodio još jednom iz reketa! Potom se Kuzmić sjajno otvara i pogađa sa poludistance. Potom kasni centar Zvezde sa faulom i ide Lovernj na liniju penala. Pogađa oba puta i odlazi na klupu. 

Jedva je Zvezda izvela ovaj aut, a onda je Lod fauliran i to dva puta! Oba puta ga je u prodoru zaustavio iskusni Jankunas, ali oba puta "na zemlji". 

Žalgiris nastavlja sa faulovima, Rubit je faulirao Simonovića i sada idemo na tajmaut. 

19:06

4. minut: Lovernj za vođstvo Žalgirisa 8:7

Hejs nastavlja da pravi probleme, sada ga je faulirao Simonović, a Amerikanac je pogodio samo jedno slobodno bacanje. 

Lojd ne pogađa u prodoru, ali mu se sa druge strane revanšira Vokap. Sjajna akcija Žalgirisa se završava promašajem Lovernja, a Uskoković u tranziciji daje poene. No sa druge strane zakucava Lovernj. 

19:03

2. minut: Problem za Žalgiris! 5:5

Sada pogađa Hejs i izjednačava, a onda ne dolazi pas Uskokovića do Kuzmića. Hejs pogađa trojku za prvo vođstvo, ali Lojd to poništava svojom trojkom. 

Problemi za sastav domaćih, iskrenuo je zglob Vokap. 

19:01

POČELI SMO! Vodi Zvezda!

Prvu loptu hvata Žalgiris, ali jako loše završava akciju Hejs. Lojd je fauliran u kontri i pogađa slobodna bacanja za vođstvo. 

18:58

Startna petorka Zvezde!

Uskoković startuje na pleju, dva će pokrivati Džordan Lojd, trojku kapiten Branko Lazić, četvorku Marko Simonović, a kao centar počinje Ognjen Kuzmić. 

18:57

Izlaze timovi na teren

Uskoro počinje meč, timovi su na terenu i zagrevaju se. Čekamo da počne duel u kome Crvena zvezda traži svoju sedmu pobedu. 

18:49

Prethodni susret

U prvom delu sezone u "Pioniru" Džordan Lojd je odigrao sjajan meč, ali to nije bilo dovoljno za crveno-bele. Žalgiris je bio bolji uz odličnu igru Mariusa Grigonisa. Bilo je 75:69.

18:34

Dobre vesti za crveno-bele!

U timu će biti Kori Volden! 

Još uvek se čeka povratak Kina Koloma, Lengstona Hola, Duopa Rita i Lendrija Noka, ali bar jedan igrač je ponovo u sastavu, 

Pomoći će pre svega na poziciji pleja gde će sada Dejan Radonjić osim mladog Alekse Uskokovića imati još jednu opciju. 

18:20

Kakav je međusobni skor?

Od 2015. do sada ovo je jubilarni deseti meč ovih timova. Žalgiris je bolji u međusobnom skoru pošto je je uspeo da pobedi šest puta, dok su crveno-beli tri puta savladali Litvance. 

U gostima Crvena zvezda ima samo jednu pobedu u tom periodu i to pre više od četiri godine, poslednji put su došli sa dva boda iz Kaunasa 6. januara 2017. godine. 

18:05

Dobrodošli u MONDO live!

Pratite iz minuta u minut gostovanje Crvene zvezde u Litvaniji u još jednom meču Evrolige. 

Oba tima su u serijama poraza, domaćini su zaređali dva neuspeha, a crveno-beli četiri i probaće da prekinu seriju loših rezultata. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije