NEVIĐENO!

Nikola Jokić je u istoriji NBA lige: Samo pet igrača je to uradilo pre njega, ovako izgleda dominacija!

Autor Nebojša Šatara

Statistički podatak koji sve govori!

Izvor: Profimedia

To može samo Nikola Jokić - niko ne dominira kao srpski centar iz Sombora!

Srpski košarkaš jedini je u NBA ligi koji je najbolji u gotovo svim statističkim parametrima svog tima!

Odavno nam je već jasno da je Nikola Jokić prva zvezda Denvera, ali ove sezone je to posebno izraženo, jer Srbin potpuno dominira u redovima Nagetsa.

Ređa "tripl-dabl" učinke, nekoliko puta je uspevao da prebaci 40 ubačenih poena po meču, a postavi je i lični i srpski rekord sa ravno 50 poena. Ipak, ovo do sada je retko ko radio u istoriji NBA lige:

Jokić je najbolji u svom timu po praktično svim parametrima - ubačenim poenima, ostvarenim skokovima i asistencijama, po ukradenim loptama, blokadama, procentu šuta, procentu ubačenih slobodnih bacanja, kao i broju "dabl-dabl" i "tripl-dabl" partija!

Ovaj podatak je otkrio komentator Denverovih utakmica na lokalnoj televiziji Kris Marlou.

Koliko je ovo retko govori i da su u istoriji NBA lige samo petorica igrača uspevala da budu najbolji u pet glavnih parametara u svom timu - Dejv Kauens, Skoti Pipen, Kevin Garnet, Lebron Džejms i Janis Adetokunbo!

Pet glavnih parametara su broj poena, skokova, asistencija, ukradenih lopti i blokadi. Ipak, jasno je da je Jokiču u Denveru potrebna i pomoć saigrača ukoliko Nagetsi žele da ostvare rezultate iz prošle sezone...

Naravno, da bi Jokić i zvanično postao šesti član ove probrane grupe košarkaša, moraće da održi ovu "prednost" u odnosu na saigrače do kraja sezone.

(mondo.rs)