NBA ALL-STAR SPEKTAKL

Stef Kari "tata" u šutiranju trojki: Kad se on pojavi, ostali se bore za 2. mjesto - zakucavanja razočarala! (VIDEO)

Autor Dragan Šutvić

Pokazao je svoju veličinu iza linije za tri poena!

Izvor: Tanjug/AP Photo/Brynn Anderson

NBA Ol-Star meč je bila glavna "poslastica" večeri, ali ne i jedina!

Ol-Star vikend uvijek donese i takmičenja u brzom šutiranju trojki i zakucavanju, a ove godine utisci u tim disciplinama bili su - podeljeni.

Takmičenje u brzom šutiranju trojki nije razočaralo - a i kako bi kada se u njemu nadmetao Stef Kari? Jedan od najboljih trojkaša u istoriji NBA lige osvojio je ovo takmičenje i posvetio ga drugoj polovini "Splash Brothers"-a, Kleju Tompsonu.

Kari je pokazao zbog čega je on glavna faca iza linije za tri poena - u prvoj rundi je postavio rekord takmičenja s 31 poenom, da bi u velikom finalu izbrojao do 28!

To je bilo dovoljno da Kari ostane ispred Majka Konlija, koji je u finalnoj rundi ubacio 27 poena, dok je Džejson Tejtum u finalu stigao tek do 17.

Takmičenje u brzom šutiranju trojki 2021.
Izvor: YouTube/GMFB

Kari je bio sjajan i na samoj Ol-Star utakmici, a zanimljivo je da je legendarnom Redžiju Mileru rekao da je bilo samo dovoljno da se pojavi u svlačionici i da svi vide da je spreman da osvoji takmičenje u šutiranju trojki.

Ipak, koliko god da je to finale bilo uzbudljivo, to nije baš bio slučaj u takmičenju u zakucavanju. Cjelokupno takmičenje bilo je uglavnom neinspirativno pa čak i dosadno.

Pobjedu je odneo Anferni Simons, momak koji je izveo i "poljubac" zakucavanje, umalo zaista poljubivši obruč koša prije nego što je zakucao.

Bilo je tu još zanimljivih zakucavanja, poput omaža Trejsiju Mekgrejdiju...

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

... dok je i Kasijus Stenli iz Indijane pokazao svoje vještine.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Na kraju, pobjeda za Anfernija Simonsa...

NBA zakucavanja 2021
Izvor: Youtube/NBA

(MONDO)