• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda poslije devet godina gostuje u Splitu: Kalendar je gust, ali nema prostora za kiks u ABA ligi!

Autor Dragan Šutvić

Nastavlja se sezona u regionalnom takmičenju za crveno-bijele.

 ABA liga 2020 2021 Split Crvena zvezda najava Izvor: MN PRESS

Gusta raspored Crvene zvezde nikako da se raščisti. Ekipa Dejana Radonjića igra po dvije ili tri utakmice nedjeljno, a na izostanke velikog broja igrača zbog korona virusa nadovezao se loš period u Evroligi. Ipak, crveno-bijeli i dalje dobro stoje u regionalnom takmičenju.

Svoj meč u ponedjeljak će igrati protiv Splita, u gradu u kom čak devet godina nisu gostovali.

Možda će vas zanimati

Meč u ABA ligi dolazi nakon skoro 20 dana pauze u ovom takmičenju, ali Crvena zvezda opet ne može da računa na sve igrače. Dejana Radonjića, istina, može da raduje što su se vratili bar neki od njih, pa će hrvatski tim napasti i Lengston Hol i Lendri Noko, koji su na meču u Pireju dobili prve minute poslije duge pauze.

Rivalstvo Crvene zvezde i Splita u regionalnom takmičenju traje još od sezone 2002/03. Ono je prekidano, Split jedno vrijeme nije učestvovao u ABA ligi, a meč u dvorani ''Gripe'' biće 16. okršaj starih poznanika.

Do sada Crvena zvezda ima ubjedljiv skor, pošto je od prethodnih 15 utakmica izgubila samo dvije. Sada crveno-bijeli moraju da budu oprezni, a kao opomena je i prvi meč istih timova u ovoj sezoni, kada je hrvatska ekipa preko srpskog reprezentativca Marka Lukovića imala šut za pobjedu.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić upozorava da su teške utakmice nakon duplog programa u Evroligi.

''Ekipa Splita je pokazala da može da bude konkurentna i da pobjeđuje i ekipe sa samog vrha tabele ABA lige. Poslije 'duplog programa' koji smo imali prošle nedjelje u Evroligi, utakmice su uvijek teške, a ne treba zaboraviti da smo mi u takvim okolnostima bili i prošle nedjelje kada smo zbog korone takođe imali duplo kolo u elitnom takmičenju. Zato je potrebno da budemo na adekvatnom energetskom nivou kako bi ostvarili ono što želimo u Splitu. Očekuje nas ekipa sa puno iskustva i zato moramo da budemo maksimalno koncentrisani. Svakako raduje postepeni povratak igrača u ekipu'' rekao je trener crveno-bijelih Dejan Radonjić.

Branko Lazić, kapiten crveno-bijelog tima, takođe očekuje jak otpor na ovom gostovanju.

''Ekipa Splita je vrlo neugodan protivnik, a meč sa njima nam dolazi u periodu kada se nalazimo u vrlo teškom ritmu utakmica u Evroligi i sa problemima sa skraćenom rotacijom koje smo više puta naglasili. Zato je svakako dobro što se polako kompletiramo, iako smo svjesni da niko od igrača koji se polako vraćaju u tim, neće moći odmah i ekspresno da nam pomognu. Očekujem tešku utakmicu protiv zaista dobre ekipe u međuvremenu pojačane i za odličnog i iskusnog Ukića, koja ima svoj cilj, koja je znala i da pobijedi favorite na svom terenu. Uostalom, najbolji “podsjetnik” da moramo da budem na najvišem nivou u ponedjeljak uveče u Splitu je prva utakmica koju smo sa Splitom odigrali u Beogradu i koju smo dobili u dramatičnoj završnici i na jednu loptu'', rekao je kapiten crveno-bijelih.

Crvena zvezda trenutno ima najmanje odigranih mečeva u ABA ligi (samo 16), ali i najmanje poraza od svih učesnika regionalnog takmičenja (dva). Ukoliko bi ekipa Dejana Radonjića nastavila da bilježi dobre rezultate do kraja regularnog dijela takmičenja, u doigravanje bi mogla da uđe sa prve pozicije.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC