• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tako je počelo - Novak Đoković najbolji teniser u istoriji: Sa 7 godina najavio 1. mjesto, sa 33 uradio nezamislivo!

Autor Dragan Šutvić

Na Vimbldonu 2011. je ispunio ciljeve koje je sebi zadao kao dječak, a od tada je morao da smišlja nove rekorde koje će obarati. Sada je oborio onaj za koji se smatralo da će ostati vječan...

 Novak Đoković najbolji teniser svijeta 311 nedjelja na prvom mjestu Izvor: Profimedia/Daily Mail/SOLO/Andy Hooper/Twitter/@ivtmc03/Printscreen

Novak Đoković je najveći teniser svih vremena - nijedan čovjek u istoriji tog sporta nije vladao koliko Srbin sa Banjice!

Započeo je 311. nedjelju na čelu ATP liste i tako ispunio svoja davnašnja obećanja - postao je broj jedan!

Možda će vas zanimati

Još davne 1994. godine, kada je Đoković imao samo sedam godina, mali Nole je u jednoj TV emisiji bez ikakvih problema jasno rekao šta mu je cilj u tenisu - da postane teniski prvak.

Jasno, mislio je tada mali dječak iz Beograda da postane najbolji teniser svijeta, nešto što je prvi put ostvario 4. jula 2011. godine. Osvojio je tada svoj prvi Vimbldon i ispunio sva ona sanjarenja sa Jelenom Genčić.

Od tada je prošla skoro čitava decenija, a Novak je sada ispunio još jedno veliko obećanje.

Kada je počeo da dominira svjetskim tenisom u eri Rodžera Federera i Rafaela Nadala, morao je da smišlja šta će mu biti naredni ciljevi i rekordi koje će obarati, i počeo je to da javno govori - da postane istorijski broj jedan i da osvoji najviše grend slemova.

Ovo prvo je sada i ostvario - rekao im je da će to učiniti i tako se i desilo. Tih 311 nedjelja na čelu ATP trona ubrzo će otići u istoriju, jer će Đoković svakog narednog ponedjeljka poboljšavati rekord. Sopstveni rekord.

Za ovo drugo, i broj osvojenih grend slemova, Novak još ima vremena. Uprkos činjenici da za par mjeseci puni 34 godine, Đoković ne usporava, što je nedavno pokazao i u Melburnu.

Koliko je ovaj uspjeh veličanstven teško je opisati i uporediti sa drugim sportovima. Prije samo nekoliko godina, kada je Federer oborio rekord Pita Samprasa od 14 grend slem trofeja i 286 nedjelja na prvom mjestu ATP liste, svjetski mediji predstavljali su to kao "kraj svjetskog poretka", kao kraj svih debata.

Ali onda se pojavio onaj mali dječak sa Banjice i pokazao da se samo on pita u toj priči.

Novak Đoković sa 7 godina
Izvor: YouTube/Milan Marijanac

Đoković je poslije samo tri godine od Federerovog obaranje rekorda na čelu ATP liste uspio da obori njegov. Švajcarac je istorija kao što je nekada to postao Pit Sampras. Tu istoriju sada će pisati Srbin.

Srbijo, Novak Đoković je najbolji teniser svijeta svih vremena. Nemojte biti iznenađeni, on vam je to prvi najavio...

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC