• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak nikad jači, on je teniski div koji ne gubi titule: Zbog ovoga je najbolji na svijetu, izgubio je samo 2 bitna meča

Autor Dragan Šutvić

Novak je i dalje na vrhu upravo zbog toga što je najbolji kada je najpotrebnije.

 novak-djokovic-najbolja-sezona-najbolji-na-svijetu Izvor: Profimedia

Novak Đoković je najbolji teniser svijeta u ovom momentu i to je jasno dokazao na Australijan Openu. 

Ali nije to jedini veliki turnir na kome je u posljednjih godinu dana dominirao. Zapravo srpski teniser trenutno igra tako dobro na velikim turnirima, da se njegova 2020. godina i početak 2021. mogu svrstati u jedan od najboljih perioda nekog tenisera na ATP turu.

Možda će vas zanimati

Nije to na nivou nestvarne 2011. godine kada je prvi put postao prvi reket svijeta. Tada je poslije pobjede nad Rafaelom Nadalom u finalu Vimbldona uzeo prvo mjesto na ATP listi, a u toj godini je uzeo tri od četiri grend slema. 

No, nije ni daleko od tog nivoa tenisa! Zapravo, ako isključimo diskvalifikaciju na US openu Novak je na samo dva velika turnira u 2020. godini izašao bez trofeja. 

Pošto je osvojio Australija open u uslovima prije korone uzeo je i titule u Sinsinatiju i Dubaiju, da bi se potom desio nesrećni meč sa Karenjo-Bustom u Americi i izbacivanje sa turnira. 

U Rimu je pobijedio, a onda je zapravo prvi poraz u sezoni doživio u finalu Rolan Garosa od Rafaela Nadala. Pošto je osigurao prvo mjesto na kraju godine Dominik Tim ga je poslije velike borbe eliminisao u polufinalu završnog turnira sezone. 

Onda se vratio na terenu 2021. godini i poslije mnogo muke sa povredama uspio na impresivan način da osvoji Australijan open po deveti put. 

To znači da je od početka 2020. godine do sada Novak izgubio samo dva bitna meča, uz diskvalifikaciju sa US Opena. Vimbldon se nije igrao prošle godine.

Da nije bilo diskvalifikacije i da je Vimbldon odigran, vrlo je moguće da je Srbin već sada mogao biti poravnat po titulama na najvećim turnirima sa svoja dva najveća rivala. 

Ipak i ovako je njegova forma impresivna. Sa 33 godine on jednostavno ne gubi finala. Jedno koje je izgubio je bilo protiv Nadala na šljaci, a drugi bitan meč koji je izgubio je bio na kraju sezone, kada je već znao da mu je prvo mjesto osigurano.

Novaka Đokovića godine ne usporavaju i zato i ne čudi što drugi padaju, a on ostaje prvi!

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC