KAKAV FINIŠ!

Jokiću, majstore! Nova MVP partija Srbina u ludoj završnici: Rešetao Nurkića, pa odbranom donio pobjedu Denveru! (VIDEO)

Autor Bojan Jakovljević

Nikola Jokić je još jednom potvrdio sa kakvom lakoćom dominira NBA ligom.

Izvor: Tanjug/AP/David Zalubowski

Nikola Jokić nastavlja da pokazuje svijetu zbog čega je on jedini košarkaš u NBA ligi koji ove sezone istinski zaslužuje MVP nagradu.

Srpski centar je još jednom maestralnom partijom vodio Denver do pobjede i to u velikom stilu i dramatičnoj završnici protiv Portlanda, neizvjesnom susretu do posljednje sekunde.

PORTLAND - DENVER 105:106
/36:35, 21:25, 27:22, 21:24/

Kakav važan momenat za Nagetse koji su upisali četvrtu uzastopnu pobjedu i kakva važna partija Srbina u svemu tome.

Ponovo je Nikola Jokić bio najbolji pojedinac na meču, ponovo je sve polazilo od njega i ponovo je osim sigurne završnice pokazao da je majstor u "klač" trenucima kada je zaustavio Portland u posljednjem napadu.

Jokić je u važnom trijumfu protiv Trejlblejzersa upisao 25 poena uz devet skokova i pet asistencija. Odličan je bio Srbin pri šutu za dva poena (8/12) i nešto lošiji sa distance (1/6), ali je zato pogodio 6/7 slobodnih bacanja. I to kada je bilo najvažnije.

U meču u kojem je na snazi bila "rezultatska klackalica" očekivala su se uzbuđenja do samog kraja. Jokić je tokom čitavog meča mučio Jusufa Nurkića, onda je u posljednjim minutima pogodio za 101:101, da bi do kraja meča sva tri puta bio precizan sa linije penala.

Donio je 106:103 Denveru, Demijen Lilard je smanjio na 106:105, da bi potom u završnim sekundama utakmica Jokić odličnom odbranom spriječio brzu tranziciju i lake poene Portlanda.

Poslije svega toga je uslijedio i promašen posljednji šut preko Somborca, koji se tako ponovo pokazao kao heroj svog tima.

Denver se tako učvrstio na 4. mjestu Zapadne konferencije sa 38 pobjeda, a osim Jokića za nju su zaslužni i Majkl Porter (17 poena), Vil Barton (14) i Aron Gordon i Fakundo Kampaco (po 12 poena).

U Portlandu je Lilard ubacio 22 poena, Norman Pauel 17, a Si-Džej Mekolum 14, no, to im nije bilo dovoljno da se spasu poraza.

Evo kako je izgledala partija Nikole Jokića:

Nikola Jokić protiv Portlanda
Izvor: Youtube/Z. Highlights
Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt