Košarka

Igokea sutra protiv Mornara za treće mjesto pred plej-of: Dragan Bajić ulogu favorita prepustio Baranima

Autor Dragan Šutvić

Posljednje kolo donosi odluku o pozicijama pred doigravanje

Izvor: FIBA

Utakmicom protiv Mornara u Laktašima, košarkaši Igokee sutra će staviti tačku na ligaški dio takmičenja u ABA ligi.

Spletom okolnosti (čitaj porazom Cedevita Olimpije od Cibone 93:83), bh. šampion je kolo prije kraja obezbijedio nastup u plej-ofu, a meč sa Baranima daće odgovor na pitanje sa kojeg mjesta će Igokea ući u doigravanje – sa trećeg ili četvrtog.

Mornaru je, sa druge strane, potrebna pobjeda kako bi zadržao nadu da se, kao i tim iz Aleksandrovca, nađe u plej-ofu.

Ukoliko trijumfuje, siguran je učesnik istog, a ako ne uspije da slavi u Laktašima, osluškivaće vijesti iz Ljubljane, gdje bi Cedevita Olimpija, koja ima bolji međusobni omjer u mečevima sa Mornarom, morala da izgubi od Mege.

"Mornar je tim koji je jedno vrijeme bio najozbiljniji kandidat za prvo mjesto, ali spletom okolnosti nisu igrali na onom nivou na kojem su bili. Međutim, ovom pobjedom protiv Budućnosti pokazali su kakav su tim i da igraju dobru košarku tokom sezone i da dolaze u Laktaše da pobijede te se plasiraju u plej-of ABA lige. Možda prednost bude na našoj strani time što smo stvarno rasterećeni jer smo obezbijedili plasman u završnicu. Pokušaćemo na sutrašnjoj utakmici da pružimo dobru partiju, a jedna otežavajuća okolnost je i to što duži period nismo igrali takmičarske utakmice što je sigurno uticalo i na našu formu pred sam meč. Daćemo sve od sebe i pokušaćemo pružiti što bolji otpor sigurno i favoritu u ovoj utakmici, ekipi Mornara", rekao je trener Igokee Dragan Bajić u najavi utakmice.

Obje utakmice, i u Laktašima i u Ljubljani, počinju u 18 časova.