• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oprostio se čovjek koji je Srbiji ukrao finale SP: Uplakan rekao dosta - pamtimo ga po slobodnom bacanju!

Autor Dragan Šutvić

Učestvovao je u prevari protiv srpskog nacionalnog tima.

 košarka ender arslan kraj karijere Izvor: Twitter/ClutchPage/printscreen

Čuveni meč sa Svjetskog prvenstva u košarci još uvijek izaziva jezu kod navijača košarkaške reprezentacije Srbije. Već su "orlovi" sebe vidjeli u finalu, na megdanu snažnoj reprezentaciji SAD, ali su Turci imali pripremljeno lukavstvo.

Ender Arslan (38), čovjek koji je tom prilikom postigao jedan od ključnih poena, rekao je zbogom košarci. Oprostio se uz suze, uplakan pred posljednji meč bogate karijere.

Možda će vas zanimati

Pred utakmicu protiv Ormanspora, kom je kasnije ubacio 13 poena, plakao je Arslan kao malo dijete. Nije mu bilo lako da se oprosti od sporta kom je poklonio cijeli život, a profesionalna karijera trajala mu je više od dvije decenije. Mi ćemo ga, ipak, pamtiti samo po jednom detalju...

Faulirao je Miloš Teodosić Omera Ašika, turski centar pogodio pod faulom, a zatim pokazao da ne vidi dobro. Iako udarac nije bio u predjelu lica, Turčin se požalio kako ne može da izvede slobodno bacanje, što mu je uvijek bila slabija strana, a Bogdan Tanjević na teren poslao beka Arslana koji je bio precizan.

Jedna od najvećih prevara koje smo vidjeli na Mundobasketima ikada izvedena je u posljednjih minut i po, a Srbija je bila nemoćna. Izmjena beka za centra bila je sasvim legitimna, ali su svi znali da Ašikova povreda nije baš tako kritična.

Turska je u polufinalu takmičenja čiji je bila organizator srpsku reprezentaciju savladala rezultatom 83:82.

U finalu turnira Turska je lako poražena od američke reprezentacije, a blistao je Kevin Durent sa 28 postignutih poena. Ni reprezentacija Srbije nije uspjela da pobijedi, pa je tako nacionalni tim predvođen Dudom Ivkovićem ostao bez medalje. Bolji od Srbije bili su Litvanci.

Što se tiče klupske karijere penzionisanog Arslana, on je počeo u EFES Pilsenu, igrao za Union Olimpiju, TAU Keramiku, Panionios, Galatasaraj, Darušafaku, Turk Telekom i Bursu.

Krađe sa meča Srbije i Turske iz 2010. godine.
Izvor: Youtube/Jimmy Jazz

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC