KREĆE LUDILO

Počelo je! NBA spektakl kakav nikad nismo videli: Tejtum sa 50 odveo Seltikse u plej-of, prvi tim već ispao! (VIDEO)

Autor Bojan Jakovljević

Neobičan sistem plej-ina pred početak plej-ofa doneo je uzbuđenja u prvim mečevima doigravanja.

Izvor: Tanjug/AP/Charles Krupa

Počeo je NBA spektakl, drugačiji nego ikada pre! Utakmicama plej-ina u okviru novog formata doigravanja, počela je završnica sezone. I odmah smo dobili odlične mečeve.

Boston Seltiksi plasirali su se u plej-of vođeni neverovatnim Džejsonom Tejtumom, dok je Šarlot prvi eliminisani tim!

Boston je u noći između utorka i srede savladao Vašington Vizardse 118:100 u direktnom okršaju za mesto u plej-ofu, kao duel sedmoplasiranog i osmoplasiranog tima Istoka.

Vođeni Tejtumom koji je ubacio 50 poena, Seltiksi su obezbedili plej-of seriju protiv Bruklina, dok će Vašington sada imati još jednu priliku za popravni.

Ta prilika dolazi protiv boljeg iz plej-in okršaja Indijane i Šarlota, a Pejsersi su upisali ubedljiv trijumf 144:117!

To znači da je Šarlot već završio učešće u doigravanjima, dok će Vašington i Indijana svojim susretom odlučiti ko će na megdan najboljem timu Istočne konferencije, ekipi Filadelfije.

Zvezda večeri bio je Džejson Tejtum, koji je Seltikse poveo ka plej-ofu sa 50 poena, ali tek 14 ubačenih koševa, pošto je čak 17 poena ubacio sa linije za slobodna bacanja.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Boston je protiv Vašingtona imao i raspoloženog Kembu Vokera sa 29 poena, dok tandem Bredli Bil - Rasel Vestbruk nije mogao da izađe na kraj sa timom iz Masačusetsa. Ubacili su 22, odnosno 20 poena, u susretu u kojem je Boston tokom najvećeg dela meča kontrolisao rezultat.

Što se tiče drugog susreta, u kojem je Indijana eliminisala Šarlot, Hornetsi tek nisu imali šanse. Pejsersi su slavili sa 27 poena razlike i predvodio ih je Ošaje Briset sa 23 poena, dok je Domantas Sabonis imao učinak 14 poena i 21 skok. Bivši igrač Mege Goga Bitadze takođe je doprineo dabl-dabl učinkom od 14 poena i 10 skokova. U poraženom Šarlotu isto toliko ubacio Majls Bridžis.

U noći između srede i četvrtka čekaju nas plej-in mečevi na Zapadu - Memfis će ugostiti San Antonio, dok će drugi meč igrati Los Anđeles Lejkersi i Golden Stejt Voriorsi.

Pobednik ovog drugog susreta će odmah direktno u plej-of na megdan Finiksu, dok će poražen iz mečka Lejkersa i Voriorsa ići na boljeg iz meča Memfis - San Antonio da odluči pitanje ko će biti rival Juti Džez.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt


Tagovi