• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta čeka 5 Srba u NBA plej-ofu: Jokić ide na titulu, Bjelica protiv MVP-a, čak je i Lebronu Srbin na putu!

Autor Nikola Lalović

Sada kreće pravo ludilo u NBA, počinje plej-of, a Srbija ima koga da gleda!

 nba plej of jokić bjelica bogdanović marjanović smailagić Izvor: Profimedia

Završen je regularni dio NBA sezone i dok čekamo da vidimo da li će NBA uraditi pravu stvar i proglasiti Nikolu Jokića za MVP-a regularnog dijela lige počeće plej-of.

Ove sezone on se igra drugačije pošto je uveden i plej-in turnir, a na njemu ćemo vidjeti Alena Smailagića i Golden Stejt.

Zapravo jedini Srbin koji nije izborio mjesto u plej-ofu je Aleksej Pokuševski čija Oklahoma nije bila ni blizu prolaska u doigravanje. Mladi Srbin je na impresivan način završio sezonu, a sada će imati vremena da radi na sebi i sprema se za narednu godinu.

Od pet Srba koji igraju plej-of najviše se očekuje od Nikole Jokića, pa počinjemo sa Denverom!

NIKOLA JOKIĆ – PRVI KORAK KA TITULI POZNAT

Izvor: Tanjug/AP Photo/Steve Dykes

U posljednjem meču sezone Denver je igrao sa istim protivnikom sa kojim će se sastati u prvoj rundi plejofa na Zapadu. Morao je Portland da napravi ogromnu seriju pobjeda i tako dođe do šestog mjesta koje vodi direktno u plejof. 

Uspjeli su da pobjedom nad Denverom pošalju Lejkerse i Lebrona u plej-in, ali ne piše se ni Blejzersima dobro. Ove sezone su dva puta poraženi od Denvera, a ako tome dodamo i dva meča u pripremnim utakmicama koje su Nagetsi dobili jasno je ko je ovdje favorit.

U svim mečvima sa Portlandom Jokić je davao preko 20 poena, a sada kada je Jusuf Nurkić zdrav imaće dobro poznatog čuvara, pošto su njih dvojica zajedno igrala u Denveru. Ovo je za Nagetse samo prva prepreka i žele daleko pošto su prošle godine igrali polufinale Zapada.

Ipak tim sa Demijanom Lilardom, Si Džejom Mekolumom i Karmelom Entonijem neće biti laka prepreka.

NEMANJA BJELICA – TAJNO ORUŽJE MAJAMIJA?

Izvor: Tanjug/(AP Photo/Carlos Osorio

Na početku sezone smo pisali o tome da bi Nemanju Bjelicu u finišu sezone mogao da angažuje tim koji puca visoko u plejofu i to se desilo. Na kraju ga je angažovao Majami, ali smo dugo čekali da ga vidimo u timu. 

Konačno se pojavio u sastavu u dve poslednje utakmice i pokazao da može mnogo, a sada se nadamo da je on tajno oružje Hita za plejof. Majami je na Istoku uspio da izbori direktan plasman u plejof i šesti su, a zadatak im je izuzetno težak.

Moraće da igraju sa Milvoki Baksima i MVP-om iz prošle godine Janisom Adetokumbom. Iako Baksi nisu bili previše ubjedljivi ove sezone oni pucaju na titulu, a tim je pun Ol Star igrača.

Pored Janisa tu je Kris Midlton, kao i nekadašnji Ol-Starovi Džru Holidej, Bruk Lopez i Džef Tig. Ukoliko Bjelica bude igrao i izbori se za minute u rotaciji Erika Spolstre, vrlo lako bi mogao da čuva "Grik Frika".

Svakako će ovo biti napeta serija, dvije ratničke ekipe koje igraju tvrdo i ginu do kraja!

BOGDAN BOGDANOVIĆ – SAD BLISTA, NIKSI ČUVAJTE SE!

Izvor: Profimedia

Fantastično je završio sezonu Bogdan Bogdanović! Poslije povrede na početku karijere u Atlanti i promjene trenera nakon lošijih rezultata upravo je Srbin podigao tim svojim fantastičnim partijama. Ušao je u fenomenalnu formu kada je veliki broj startera Hoksa bio povrijeđen i dogurao svoj tim u plej-of. 

Pogotovo je Bogdanović sjajno šutirao, pa i kada su se vratili brojni povrijeđeni igrači sačuvao je svoje mjesto u rotaciji. Sada nerijetko igra po 40 minuta, a pred plejof je imao manjih problema sa povredom koje vjerujemo da će riješiti na vrijeme.

Tim koji će sa Atlantom igrati u plej-ofu su Njujork Niksi koje je Tom Tibodo potpuno preporodio. Derik Rouz ponovo igra sjajnu košarku, Džuljus Rendl je toliko dobar da su ga mnogi smatrali i za legitimnog MVP kandidata...
Njujork ovdje ima prednost domaćeg terena i moraće Bogdanović, Jang, Kapela, Galinari, Kolins i ekipa da uzmu neku pobjedu u čuvenom "Medison Skver Gardenu" ako hoće dalje!

BOBAN MARJANOVIĆ – U POTRAZI ZA MINUTIMA PROTIV SUPERTIMA?

Izvor: Profimedia

Sve je radio tim Los Anđeles Klipersa da ne naleti na Lejkerse u plej-ofu, pa su na kraju sa dva vezana poraza u finišu sezone prepustili treće mjesto na Zapadu Denveru.

Kao četvrti će igrati sa Dalasom u plej-ofu, a pitanje je da li će Rik Karlajl u neki situacijama dati minute Bobanu Marjanoviću. Za sada se nije naigrao ove sezone srpski džin, ali bi mogao da bude napadačko oružje ako u nekim momentima Luka Dončić ne bude mogao da pokrene svoj tim u napadu.

Marjanović je napadački apsolutno sposoban da bilo kome u maloj minutaži postigne veliki broj poena i idealan je kao opcija ako nema ideje u napadu. Ipak, njegova odbrana u ovakvoj košarci je veliki problem. Ipak, nadamo se da će Boban zaigrati u plej-ofu!

ALEN SMAILAGIĆ – ČEKAJUĆI LEBRONA!

Izvor: Profimedia

Čeka nas spektakl u prvoj sezoni NBA u kojoj ćemo videti plej-in turnir. Povrede su ove sezone napravile ogroman problem i Lejkersima i Golden Stejtu, a ova dva tima će se boriti za mečeve sa Finiksom u plejofu. 

U jednom meču Golden Stejt i Lejkersi će odlučiti ko ide na Sanse, a poraženi iz ovog meča će imati šansu da protiv pobjednika duela San Antonija i Memfisa dobije šansu da pobjedom u tom meču dođu u situaciji da igraju plej-of seriju sa Jutom.

Teško da će Alen Smailagić dobiti šansu da zaigra u ovakvom susretu, ali na nama je da se nadamo da će okusiti plej-of košarku. Meč Lejkersa i Golden Stejta je na programu u četvrtak od 4:00 izjutra.

Samo neka počne!

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC