Dirljivo!

Osvojio titulu sa Zvezdom i posvetio je drugu koji se udavio: Lojd postao šampion baš na svoj najtužniji dan!

Autor Dragan Šutvić

Američki košarkaš velike pobjede posvećuje preminulom Dej-Žonu Parkeru, a dan "majstorice" nosi posebnu simboliku za njega.

Izvor: MN PRESS

Košarkaši Crvene zvezde stigli su do pobjede, titule i učešća u Evroligi naredne sezone, a američki bek Džordan Lojd probudio se u pravom trenutku.

Iako je tokom prve dvije četvrtine igrao ispod očekivanja, kao i u većem dijelu finalne serije, u nastavku je vodio crveno-bijele ka trijumfu.

Pobjeda u petom meču ABA finala značila mu je mnogo jer se ovaj susret igrao na godišnjicu smrti njegovog najboljeg druga, o čemu je pisao nakon meča. On je u jednom tvitu pobjedu posvetio Dej-Žonu Parkeru, koji je preminuo prije šest godina.

Lojd i Parker svojevremeno su bili saigrači na koledžu Indijana, gdje je košarkaš Crvene zvezde proveo tri godine svog školovanja, a Dej-Žon posljednju godinu studija.

''Nemam riječi za večeras. Dej-Žon, ovo je za tebe brate... Volim te i mnogo mi nedostaješ! Ne mogu da objasnim svoje emocije'', napisao je Džordan Lojd u poruci.

Ovako je Amerikanac trojkom stavio tačku na pobjedu.

dzordan lojd
Izvor: YouTube/TV Arena sport

Njegov prijatelj, takođe talentovani košarkaš, udavio se na jezeru Mors nedaleko od Indijane 28. maja 2015. godine, kada ga je talas odbacio u vodu dok je surfovao zakačen za čamac.

Njegova smrt potvrđena je sutradan, kada je pronađeno tijelo.

(MONDO)