Košarka

"Zmajice" u Mostaru nastavljaju pripreme za Eurobasket: Cilj bar jedna pobjeda na prvenstvu!

Autor Dragan Šutvić

"Naš najveći nedostatak je neigranje na prvenstvu Evrope od 1999. godine", istakao je selektor bh. košarkašica Goran Lojo

Izvor: Anadolija/Željko Miličević

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u Mostaru nastavlja pripreme za nastup na Eurobasketu.

Po okončanju mini-ciklusa u gradu na Neretvi, bh. košarkašice će otputovati za Crnu Goru, gdje ih očekuju prijateljski susreti sa selekcijom ove zemlje.

Selektor Goran Lojo u izjavi za agenciju Anadolija ističe da kroz pripremne utakmice nastoji da primijeni sve varijante i isproba sve igračice, te da sa istim ciljem putuje i ka Podgorici.

"Nažalost, tek u ponedjeljak ćemo biti kompletni kada će nam se priključiti Džons. Sve igračice rade odlično, daju maksimum, a nadam se da ćemo na Eurobasketu ostvariti makar jedan trijumf... U posljednje vrijeme više radimo sa loptom, zadovoljni smo učinkom i do sada urađenim. Imamo kvalitet, imamo širinu, imamo odličnu atmosferu, a naš jedini nedostatak je neigranje na Eurobasketu od 1999. godine i baš bi bilo dobro da nas zbog toga potcijene", izjavio je Lojo.

Zadovoljna učinkom u dosadašnjem dijelu priprema je i Marica Gajić, najbolja sportistkinja BiH za 2020. godinu.

"Nakon prijateljskih mečeva protiv Hrvatske, možemo da kažemo da smo u zavidnoj formi, posebno što se tiče fizičke pripreme. Teško je predvidjeti koji su naši krajnji dometi na Evropskom prvenstvu jer je grupa veoma jaka. Tri naša protivnika su u top deset selekcija Evrope. Belgija je vrhunska reprezentacija, igraće na Olimpijskim igrama, dok su Turska i Slovenija mlade selekcije koje godinama imaju dobar sistem. Protiv njih ćemo tražiti našu šansu, što ne znači da ćemo se unaprijed predati i na susretu sa Belgijom", istakla je Gajićeva.

(mondo.ba/agencije)