• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Za nas se sezona završava sutra!" Spars odlučno protiv F4 - "Već je pravljen cirkus, tri puta su se mijenjala pravila!"

Autor Dragan Šutvić

"Napravljen je cirkus, tri puta su se mijenjala pravila, na kraju je neko izmislio F4 turnir"

 košarka liga bih spars protiv završnog turnira Izvor: ABA liga/Dragana Stjepanović

Sutra će biti stavljena tačka na takmičenje u košarkaškoj Ligi 6 BiH, poslije čega je za subotu i nedjelju planiran fajnal-for u Laktašima, koji bi odlučio o šampionu.

Kako trenutno stvari stoje, lako može da se desi da završnog turnira neće biti odigran, te da će Igokea već nakon sutrašnjih mečeva odbraniti titulu!

Možda će vas zanimati

Glas protiv fajnal-fora prva je digla Igokea, smatrajući sistem takmičenja "nehumanim", poslije čega su Aleksandrovčane podržala joščetiri kluba. Među njima je i sarajevski Spars, finalista ABA 2 lige, koji je za kratko vrijeme morao da odigra rekordan broj mečeva!

"Fajnal for se nikada nije igrao u istoriji, tako da neće ni sada. Napravljen je cirkus, tri puta su se mijenjala pravila, na kraju je neko izmislio F4 turnir. O tome nema govora. Govorilo se o smanjenju troškova i drugih stvari, a ono što je nama napravljeno nije nikada zabilježeno u košarci. Iako su postojale odluke da će se izaći u susret abaligašima, mi smo za deset dana odigrali osam mečeva i sad bi još neko da nas sačeka ovakve ranjene. To prije svega nije sportski ni humano, kao ni fer-plej", rekao je predsjednik Sparsa Nihad Selimović za Nezavisne novine.

Ukoliko se završni turnir ne bi igrao, Borac i Spars bi predstavljali Bosnu i Hercegovinu naredne sezone u ABA 2 ligi.

"Svih šest klubova je prije početka reklo da se odigra samo Liga 6 i da se stavi tačka na sezonu. Onda su iz Širokog istakli da treba razmisliti o fajnal foru. Vjerovatno sada traže posljednju slamku spasa, ali opet kažem, od toga nema ništa. Nećemo više da rizikujemo sa povredama, svaku utakmicu neko nam je van stroja, igrači praktički jedva stoje na nogama", naveo je prvi čovjek sarajevskog kluba.

LIGA 6 – 10. kolo

Četvrtak, 18.00

Spars – Borac

Čelik – Leotar

Široki – Igokea

TABELA: Igokea 18, Borac 15, Spars 14, Široki 12, Leotar 11, Čelik 11.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC