• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bh. košarkašice počele pripreme za Eurobasket: "Plasman na EP nakon 22 godine dodatni motiv za dobar rezultat!"

Autor Dragan Šutvić

"Zmajice" će od 17. do 27. juna učestvovati na kontinentalnoj smotri, prvi put od 1999. godine

 bih košarka eurobasket početak priprema zmajice Izvor: Promo/Košarkaški savez BiH

Današnjim okupljanjem igračica i članova stručnog štaba na Ilidži, u popodnevnim satima, počele su pripreme ženske košarkaške reprezentacije BiH za nastup na predstojećem Evropskom prvenstvu u Španiji i Francuskoj, koje se održava od 17. do 27. juna.

Generalni sekretar KSBiH Amer Čolan rekao je da već sutra, nakon ljekarskih pregleda, igračice odlaze na Vlašić, gdje će trenirati narednih 12 dana, a tokom priprema boraviće na još nekoliko različitih lokacija u BiH.

Planirane su i najmanje četiri prijateljske utakmice sa reprezentacijama iz regiona.

Selektor Goran Lojo rekao je da će ekipa u toku današnjeg i sutrašnjeg dana biti kompletirana, izuzev dolaska Žonkel Džons za koju je očekivano da se priključi 6. juna.

"Nakon ovog uvodnog dijela na Vlašiću i Fojnici, nama slijede dvije prijateljske utakmice u Poreču s Hrvatskom 29. i 30. maja. Nakon toga su planirane dvije utakmice s Crnom Gorom u Podgorici. Trebalo je da igramo i u Trstu s Italijom, ali oni su promijenili mjesto priprema i nije bilo moguće da ostvarimo neki povoljan aranžman da otputujemo u Rim. Probaćemo da osiguramo još jednu utakmicu prije odlaska u Francusku", rekao je Lojo.

Izvor: Fena/Almir Razić

Marica Gajić nedavno se povrijedila, ali Lojo je siguran da će biti spremna za Eurobasket.

"Oporavak Marice Gajić je u završnoj fazi i ona će sigurno biti spremna do Evropskog prvenstva. Džons je takođe imala nekih problema, ali sada je potpuno spremna. Igrala je fajnal-for Evrolige i naredne nedjelje joj počinje plej-of WNBA. Kod ostalih djevojaka, nema nekih povreda", naveo je selektor bh. tima.

Govoreći o atmosferi u timu, tim-menadžer ženske reprezentacija Razija Mujanović je istakla da je atmosfera jako dobra i da svi žele uspjeh.

"Imamo jako dobro atmosferu u ekipi i svi želimo dobar rezultat. To nas stvarno nosi i očekujem da će djevojke dati svoj maksimum da se dobro pripreme", rekla je proslavljena bh. košarkašica.

Kapiten "zmajica" Milica Deura rekla je kako od svojih saigračica očekuje da se maksimalno posvete pripremama, kako bi na prvenstvu Evrope mogle da predstave BiH u najboljem svjetlu.

"Izuzetna je čast i zadovoljstvo biti kapiten BiH i napravili smo veliki uspjeh plasmanom na EP poslije 22 godine. To nam daje i zadatak da se tamo pokažemo u što boljem svjetlu i da predstavimo našu zemlju kako zaslužuje. Očekujem da se djevojke maksimalno posvete i da to svi shvatimo ozbiljno jer nas čeka veliko takmičenje. Održaćemo tu pozitivnu atmosferu i nadam se dobrom rezultatu", zaključila je Deura.

(mondo.ba/agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC