Podržava ga

Možda je bolje što je Jokić otkazao, ne padajte u nesvijest: Oglasio se Svetislav Pešić, rekao zašto podržava Nikolu!

Autor Dragan Šutvić

Zlatni selektor iz Indijanapolisa je pričao o odluci Nikole Jokića da ne nastupi za nacionalni tim i podržao je asa Denvera!

Izvor: MN PRESS

Mnogi sadašnji reprezentativci Srbije su uz onaj tim Svetislava Pešića iz Indijanapolisa 2002. godine zavoljeli košarku i odlučili da ubuduće igraju za Srbiju. 

Kao i kada je on bio selektor i sada ima otkaza reprezentaciji, a odluka Nikole Jokića da ne nastupi za nacionalni tim je potresla skoro sve. Skoro sve, pošto iskusnog stručnjaka to nimalo nije iznenadilo. 

"Sada su se svi kao iznenadili, ali ja nisam kada je objavio da ne može da igra. Vidim da su gotovo svi "pali u nesvijest" zbog toga, a Jokić je samo donio jednu logičnu odluku za respekt", rekao je Pešić za Sport klub.

S obzirom da je po njegovom mišljenju Jokić odigrao "duplu sezonu", ovakva odluka je razumljiva. 

"Očekivao sam ovako nešto s obzirom da je odigrao duplu sezonu. Mislim da se radi o velikoj iscrpljenosti, a da ne spominjem mogućnost da se povrijedi, ako se dovoljno ne odmori. Mnogo se fizički i mentalno istrošio u skoro dvije spojene NBA sezone, jer je vukao Denver", dodao je on. 

Pešić je podržao Miloša Teodosića koji je istakao da će Jokić biti tu za Srbiju "u narednih 10 godina", a sada je vrijeme da se MVP NBA lige odmori

"Možda i nije loše za Srbiju što je otkazao, pošto imam osjećaj da jednostavno nije maksimalno spreman. Ovoga puta, neka malo odmori tijelo", zaključio je Pešić. 

Ipak, za sada ništa nije gotovo. Srpskireprezentativci su krenuli u misiju odlaska na Olimpijske igre, a selektor Igor Kokoškov je otkrio da još uvijek nije razgovarao sa Nikolom Jokićem. 

Tek kada taj razgovor bude obavljen imaćemo i konačni rasplet događaja.