• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svi smo pričali o reprezentaciji, tad sam zavolio košarku: Bogdan podsjetio Amerikance na Indijanapolis i Peđine trojke!

Autor Dragan Šutvić

Bogdan Bogdanović je u intervjuu za američke medije otkrio kakva je razlika između evropske i NBA košarke, a pričao je i o nacionalnom timu.

 bogdan bogdanović kako sam zavolio košarku Izvor: MN PRESS

Bogdan Bogdanović je posle sjajnog kraja regularne sezone u NBA je nastavio da dominira i u plej-ofu. O njegovom potezu protiv Filadelfije svi pričaju.

Šokirao je Bogdanović navijače i cijelu javnost u Americi izjavom da je lakše igrati u Americi nego u Evropi, a sada je objasnio i po čemu je drugačija evropska i američka košarka.

Možda će vas zanimati

"Osjećam da ovdje navijači prate igrače, superstarove, individualce. U Evropi, pošto postoji toliko zemalja, postoji mnogo različitih kultura i ljudi su mnogo više orijentisani na timove", objasnio je Bogdanović, 

Američki novinari su ga pitali zašto se kao dijete opredelio baš za košarku, a on je za to imao jasan odgovor. Kao i sva djeca rođena početkom devedesetih, Indijanapolis je ostao urezan u njegovo sjećanje. 

"Zbog Svjetskog prvenstva 2002. godine, sva djeca u školi su pričala o tome. Šutirali smo trojke i imitirali Peđu Stojakovića i neka druga velika imena srpske košarke. Sada se nadam da će neki novi klinci to isto raditi zbog nas. I osjećam se sjajno zbog toga", ispričao je on. 

Neizbježna tema su bili i Kingsi sa Peđom Stojakovićem i Vladom Divcem. Naravno Bogdan je zbog tog tima ostajao budan!

"Da, to je bilo sjajno. Sjećam se da je Dalas bio težak meč za Kingse u plej-ofu, kao i Lejkersi naravno. Nisam mogao da gledam cijelu seriju, ali kad god je bilo mečeva na TV-u uvijek smo gledali. Tad sam imao devet ili deset godina", prisetio se on. 

I pored toga što je navijao za Kingse, tokom godina je postao veliki obožavatelj Kobija Brajanta.

"Ja sam njegov fan jer je postigao 81 poen. To je nejverovatno, nemoguće, zbog toga sam počeo da ga pratim i da ga obožavam", otkrio je Bogdanović, koji se na kraju osvrnuo i na nagradu za najboljeg igrača NBA lige koju je dobio Nikola Jokić. 

"Trebaće nam vremena da shvatimo šta se desilo ove godine. Ta MVP nagrada je nešto što može da se uporedi sa zlatom koje je srpski tim osvojio sa našim idolima Peđom Stojakovićem, Vladom Divcem, Sašom Đorđevićem", zaključio je Bogdan. 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC