• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 KOKOŠKOV SE OGLASIO O JOKIĆU - IMA NADE! Nisam se čuo sa Nikolom, ne mogu o tome da se informišem iz medija!
 KOKOŠKOV SE OGLASIO O JOKIĆU - IMA NADE! Nisam se čuo sa Nikolom, ne mogu o tome da se informišem iz medija!

KOKOŠKOV SE OGLASIO O JOKIĆU - IMA NADE! Nisam se čuo sa Nikolom, ne mogu o tome da se informišem iz medija!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Selektor Igor Kokoškov je otkrio kakva je situacija sa nastupom Nikole Jokića za Srbiju, a osim toga otkrio i da su dva igrača otkazala nastup nacionalnom timu.

 KOKOŠKOV SE OGLASIO O JOKIĆU - IMA NADE! Nisam se čuo sa Nikolom, ne mogu o tome da se informišem iz medija! Izvor: MN PRESS

Srbija i dalje čeka Nikolu Jokića!

Iako se najbolji igrač sveta oglasio putem medija i tako saopštio da neće igrati na Olimpijskim igrama, selekor Kokoškov otkrio da se još uvek nije čuo sa njim i da još treba da razgovara sa njim o nastupu za "orlove".

"Nisam se čuo sa Nikolom, znam da je u putu za Srbiju. Čuću se sa njim, ali neću da se obaveštavam o tome preko novina. Nikola je veliki ambasador srpske košarke. Ja ne mogu da budem cinik i da budem neiskren i da kažem da je svejedno da mi najbolji igrač na svetu u ovom trenutku ne igra", poručio je Kokoškov na konferenciji za medije.

Takođe je otkrio da Alen Smailagić i Aleksej Pokuševski neće biti sa reprezentacijom jer su se posvetili individualnom radu i pripremi za narednu sezonu. 

Bilo je priče o narednom Akropolis kupu i odlasku tima u Atinu, a selektor Kokoškov je otkrio da će voditi 12 igrača na pripremni turnir u Atini. 

Čitav tok konferencije za medije pratite klikom na karticu "razvoj događaja", a pogledajte kako je izgledalo i prvo zvanično okupljanje "orlova" pred medijima. Uprkos brojnim problemima sa povredama, atmosfera je veoma dobra.

14:07

Kraj!

Reprezentativci su završili obraćanje, a mi smo saznali nekoliko bitnih stvari. 

Najbitnije - Jokić se još nije čuo sa selektorom i nije sigurno da ne igra. 

Drugo - Pokuševski i Smailagić definitivno ne igraju za nacionalni tim, dok je još nekoliko važnih igrača povređeno pred okupljanje.

Ipak, atmosfera je veoma dobra i to smo videli po raspoloženju igrača!

14:04

Boban i Teo o umoru - šampionski!

"Umor je sigurno prisutan, ali nije ni prvi ni poslednji put da igramo i preko umora. Ovo je normalna situacija u svakom sportu", rekao je Teodosić. 

"Umor je tu prisutan, pokušavamo da odmorimo telo na svaki način, da uđemo u rad, da se spremimo. Moramo i mentalno da se spremimo, ja kao ja mislim da sam spreman i to je to, nemam šta drugo da dodam", rekao je Boban Marjanović.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

14:02

Još dva otkaza!

"Pokuševski je otkazao, bili smo u stalnom kontaktu i odlučio je da se posveti svojoj fizičkoj pripremi za sledeću sezonu. On bi od ovih momaka mogao da nauči mnogo. Smailagić je takođe odlučio da se priprema za sledeću sezonu, želim mu sve najbolje", rekao je Kokoškov. 

14:01

Evo reprezentativaca!

14:00

Kokoškov o povređenim igračima

"Prioritet je uvek zdravlje igrača, oni od košarke žive. Raduljica se pojavio, ali on nije mogao telom da odgovori. Nije mogao da prođe, a tih 5-6 dana za oporavak nije bilo realno", počeo je selektor i kazao da ima još nekoliko igrača sa problemima:

"Jaramaz je imao povredu u poslednjoj utakmici za Partizan. On nije sa nama i želimo da se što pre oporavi. Milutinov je u Atini, njegov lekar je lekar Olimpijakosa koji ga je operisao. On je u Atini i čekaće nas u hotelu".

"Gudurić je trenutno u Nemačkoj i radi na oporavku tih tetiva koje su hronični problem već dugi niz meseci".

13:56

Bogdan? Kokoškov jasan

"Imam direktnu komunikaciju sa Bogdanom, iz tog aspekta smo fleksibilni u komunikaciji. Moramo da improvizujemo, budemo fleksibilni i maksimalno fleksibilni za te momke".

Bogdan Bogdanović
Izvor: Tanjug/AP/Matt Slocum

13:55

Kokoškov potvrdio - nije se čuo sa Jokićem!

"Ja ću se informisati gde je on iz prve ruke, neću da se informišem iz novina. Svi ovi momci dolaze uz veliku želju i tek treba da pričamo", rekao je selektor Kokoškov.

13:54

Miloš Teodosić o Jokiću!

"On je veliki ambasador Srbije, on je sigurno dobro razmislio, igrao je veliki broj utakmica sa dosta minuta. Ako ne bude sa nama to će biti ogroman minus za ovu ekipu. Biće nam svima žao, njegova je odluka, treba da je poštujemo. On je samo jedno takmičenje propustio, reprezentacija treba da računa na njega narednih 10 godina", rekao je iskusni Teo.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

13:51

Kokoškov o Jokiću!

"Moj zadatak je da budem u kontaktu sa svim igračima. Nikola je do skoro do pre par dana bio u plejofu. Nemojte sumnjate da kontakt sa svakim reprezentativcem postoji", rekao je Kokoškov.

"Nisam se čuo sa Nikolom, znam da je u putu za Srbiju. Čuću se sa njim, ali neću da se obaveštavam o tome preko novina. Nikola je veliki ambasador srpske košarke. Ja ne mogu da budem cinik i da budem neiskren i da kažem da je svejedno da mi najbolji igrač na svetu u ovom trenutku ne igra".

"Međutim mi onako iz srca često zaboravimo da ti igrači imaju i svoje probleme. Čestitke Nikoli i ja se nadam da će biti tu. Ukoliko ne bude, mi ćemo se potruditi da sve bude pozitivno, da podržimo svi te momke koji su odvojili svoje vreme", zaključio je selektor.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

13:47

Boban Marjanović

"Sve je već rečeno, ja sam tu samo da mi čujete glas. Mi smo tu da ostvarimo naše ciljeve i da se plasiramo na Olimpijske igre", rekao je harizmatični Bobi.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

13:47

Miloš Teodosić

"Krenuli smo u ove pripreme malo atipično, rekao je Igor da nemamo mnogo vremena. Nisu to opravdanja, znamo koji nam je cilj, to je odlazak na OI i na to smo koncentrisani".

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

13:45

Selektor Kokoškov

"Ovo pokazuje koliko je interesovanje javnog mnjenja za ove momke. Što se tiče samog rada vrlo specifična situacija. Mi i zaboravljamo u nekim trenucima kako smo živeli ranije".

"Radujemo se da možemo da igramo košarku ovog leta, da možemo da reprezentujemo svoju zemlju. Mnogo smo posvećeni, moramo da budemo fleksibilni, jer mnoge komponente nismo znali".

"Ono što je za mene bitno je da imamo neku pozitivnu energiju, da imamo motivisane momke, koji iz srca nose ovaj dres. Nemamo mnogo vremena, nemamo bazične pripreme, otići ćemo na "Akropolis" bez kontakt igre".

"Nema kukanja samo vam to kažem, daćemo sve od sebe i maksimalno smo posvećeni i motivisani da ovaj projekat završimo najbolje moguće. Svaka utakmica koju Srbija igra, igra da pobedi".

"Imamo veliku sliku i veliki cilj koji znamo!", poručio je on.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

13:43

Zlatko Bolić

"Što se tiče KSS-a mi smo veoma ponosni i zahvalni državi pošto nam je pomogla da ovaj kvalifikacioni turnir ostane u Srbiji. Nama to mnogo znači jer samo jedna ekipa ide na Olimpijske igre. Naši ciljevi su visoki, želimo da se plasiramo na OI. Pripreme za sam turnir idu kako treba, sve se odvija po planu. Verovatno ćemo imati neke detalje do samog turnira jer je krizni štab zasedao i doneo neke odluke vezane za publiku", rekao je Bolić.

"Prvobitno je bilo planirano da se turnir održi u Štark areni, ali će zbog situacije turnir održan u Pioniru".

13:39

Stigli su!

Selektor Igor Kokoškov se pojavio na konferenciji za štampu, a zajednpo sa njim su Boban Marjanović i Miloš Teodosić, 

Tu su i Zlatko Bolić, Nenad Krstić, Nebojša Ilić...

13:32

Kasnimo...

Gužva u saobraćaju je odložila konferenciju i još uvek čekamo da reprezentativci Srbije i selektor Kokoškov stignu. 

13:28

Pogledajte kako je izgledao trening reprezentacije

13:04

Počinjemo!

Sve je spremno, samo se čeka dolazak Igora Kokoškova i reprezentativaca. 

Tema će biti predstojeće kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju, "Akropolis kup" koji dolazi pre toga, ali naravno sve nas zanima šta će selektor reći o Jokiću!

12:38

Prošlo dve godine...

Jokić je za Srbiju nastupao poslednji put 2019. godine na Svetskom prvenstvu u Kini.

12:31

Anketa

Kako vi vidite Nikolin izostanak iz reprezentacije?

12:26

Oglasio se!

Povodom vesti da Jokić neće igrati u reprezentaciji oglasio se i njegov otac.

12:19

Bez zvezde!

Najbolji košarkaš NBA lige Nikola Jokić objavio je da neće nastupati tokom leta za reprezentaciju Srbije.

11:32

Dobrodošli!

Pratite uz MONDO konferenciju za štampu selektora Igora Kokoškova pred kvalifikacije za Olimpijske igre i Akropolis kup koji nas očekuje. 

UKRATKO

  • Nikola Jokić i dalje možda bude igrao za Srbiju, čeka se sastanak sa selektorom.
  • Pokuševski i Smailagić definitivno neće igrati za "orlove"
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije