Priprema!

Poslije 30 godina na klupi crno-bijelih - ''Bila je ovo posebna utakmica!''

Autor Dušan Ninković

Beogradski tim pobijedio na novom debiju iskusnog trenera.

Izvor: YouTube/BC Partizan TV/Printscreen

Partizan je krenuo silovito - nakon odrađenog prvog dijela priprema ekipa Željka Obradovića bila je itekako uspješna u prvom pripremnom meču, pošto je u Čajetini savladala Zlatibor, člana ABA 2 lige.

Konačan rezultat 88:67 (29:13, 14:23, 23:15, 22:16) pokazao je iskusnom treneru neke dobre i neke loše stvari, a sve što je vidio na ovom susretu moraće da ispravlja u hodu. Sezona počinje za mjesec dana, a jedan od najboljih evropskih trenera u istoriji hvalio je agresivnost svojih igrača i doček koji je timu priređen na Zlatiboru.

Crno-bijeli su na ovom susretu nastupili bez trojice igrača koji u narednoj sezoni moraju da budu veoma važni za tim. Nisu igrali Dalas Mur, Kevin Panter i Nemanja Dangubić, ali je i bez njih Partizan lako meč riješio u svoju korist.

Trener Partizana već u prvom pripremnom meču predstavio je neka zanimljiva rješenja, pošto je gotovo cijeli susret odigrao sa niskom petorkom.

''Nema veze, to je rano. Svi će dobiti priliku da igraju. Minutaža je sada bila takva kakva je bila. Momci zaslužuju, rade, dobro se ponašaju. Pred nama je dosta treninga i priajteljskih mečeva. Bitno je da vodimo računa o zdravlju igrača i da budemo svjesni da nam prijateljski mečevi znače pripremu za ono što nas čeka'', istakao je Željko Obradović, povratnik na klupu Partizana u kom je nekad radio bez novca.

Naravno, meč je bio posebno važan u emotivnom smislu. Poslije 30 godina Obradović je predvodio tim Partizana.

''Bez dileme je ovo za mene bila posebna utakmica. Kada počne, onda postoji samo teren, tako je i sada bilo. Srećan sam i zadovoljan što sam tu, pa da vidimo dokle će sve to da traje'', istakao je najtrofejniji evropski trener.

Zlatiborci su se pokazali kao dobri domaćini, halu u Čajetini ispunili su skoro do posljednjeg mesta, pa je pohvala stigla i od Željka Obradovića, koji je zatim nešto detaljnije prokomentarisao meč u kom su brojni igrači prvi put ponijeli dres Partizana.

''Bila je lijepa atmosfera, znali su da nagrade dobre poteze oba tima. To uvijek želimo, da bude lijepa i sportska atmosfera. Svi znaju šta znači nositi dres Partizana, nastavićemo da ih edukujemo u tom smislu. Moraju da znaju da je to jedinstveno i posebno'', pojasnio je Žoc.

Iako je Partizan pobijedio na Zlatiboru, trener crno-bijelih najavljuje ispravljanje grešaka u hodu.

''Želio da se zahvalim svima iz Zlatibora na gostoprimstvu, lijepoj atmosferi i na kraju smo imali šansu da odigramo pripremni meč. U utakmici se vide neke stvari koje se na treninzima teško uočavaju. Bilo je dosta pozitivnih stvari, ali i dosta onih na kojima moramo da radimo. Pod broj jedan 19 izgubljenih lopti. To je posljedica neiuigranosti i onoga što nas čekaju. Dobra stvar je bila agresivnost i na tome ću insistirati. Želim Zlatiboru sve najbolje u sljedećoj sezoni'', zaključio je Obradović.

Beogradski tim će se ove sezone takmičiti u Evrokupu i ABA ligi, gdje ima najveće moguće ambicije, a naredne provjere imaće u Hrvatskoj, na zanimljivom turniru u Opatiji. Protivnici će biti Cibona, Cedevita Olimpija i Pezaro.