Kreće NBA ludilo

Nikolin dabl-dabl, Lukina sjajna partija: Igrao je i Boban, Greg Popovič probao bivšeg centra Partizana!

Autor Bojan Jakovljević

Ovo nas čeka cijele sezone, svako veče ćemo gledati ABA asove na NBA parketima.

Izvor: Profimedia

Nikola Jokić je za kratko vrijeme došao do dabl-dabla, Nemanja Bjelica je bio tajno oružje Golden Stejta, ali to nije sve! Još mnogo igrača iz ABA lige i iz regiona pokazali su se u pripremnim mečevima NBA lige, a najbolju partiju odigrali su Nikola Vučević i Luka Dončić. 

Centar Čikago Bulsa je stigao do dabl-dabla pošto je u pobjedi svog tima nad Nju Orleansom 121:85 dominirao sa 16 poena i 10 skokova. 

Čak tri igrača sa crnogorskim pasošem sada igraju za Bulse, a naturalizovani Crnogorac Džavonte Grin upisao je sedam poena i šest skokova, dok je Marko Simonović za pet minuta imao samo jedan skok. 

U pobjedi Dalas Maveriksa nad Los Anđeles Klipersima 122:114 Luka Dončić je upisao 14 poena, osam skokova i devet asistencija, a Boban Marjanović je za samo osam i po minuta na terenu imao pet poena i šest skokova. 

U trijumfu Indijane nad Klivlendom 109:100 skromnu ulogu imao je bivši centar Mege Goga Bitadze sa četiri poena, dva skoka i asistencijom, a u porazu San Antonija od Majamija 105:109 igrao i nekadašnji igrač Partizana Džok Lendejl

On je upisao pet poena, tri skoka i dvije asistencije.  

Tagovi