4 OD 4!

Sudar Srba! Pokuševski pokazao više, ali Bjelica slavi pobjedu: Karijevi "ratnici" melju redom, ne može im niko ništa!

Autor Bojan Jakovljević

Novi trijumf Golden Stejta, nastavljaju sa perfektnim startom sezone.

Izvor: Profimedia

Prethodna noć u NBA ligi donijela nam je i jedan okršaj dvojice srpskih košarkaša, pošto su se na suprotnim stranama našli Aleksej Pokuševski i Nemanja Bjelica. I dok je iskusniji srpski košarkaš upisao pobjedu, mlađi je imao bolji učinak na parketu.

OKLAHOMA TANDER - GOLDEN STEJT VORIORS 98:106
/34:29, 25:19, 17:33, 22:25/

Stef Kari i drugovi nastavljaju da ređaju pobjede - u četvrtom meč u novoj sezoni upisali su i četvrti trijumf, pa su tako "ratnici" iz Kalifornije potvrdili da će ove sezone biti potpuno drugačiji tim nego prethodnih godina.

Igrala je odlično Oklahoma tri četvrtine, Gildžijus-Aleksander je predvodio domaće, ali je "mašinerija" iz Golden Stejta u završnici susreta uspjela da sve preokrene.

Nije Golden Stejt imao veliku pomoć Nemanje Bjelice, pošto je na terenu proveo tek osam minuta i uspio da zabilježi dva poena i dva skoka, ali je do izražaja došla glavna zvijezda Stef Kari.

On je ubacio 23 poena uz šest skokova i četiri asistencije, čime je predvodio Voriorse protiv Oklahome, za koju je Aleksej Pokuševski upisao 19 minuta na parketu, ostvarivši učinak od devet poena, četiri skoka i jedne asistencije.

Pokuševski je to uspio šutirajući 3/7 iz igre, dok je najbolji u redovima njegovih Tandera bio Gildžijus-Aleksander sa 30 poena. Ipak, on nije imao dovoljnu podršku saigrača, pošto je prvi sljedeći "košgeter" bio Robinson-Erl sa tek 12 poena.

Golden Stejt je poene daleko bolje rasporedio, pa je uz Karijeva 23, Endrju Vigins dodao 21, a Demion Li 20 poena. Oklahomi je ovo ujedno bio i četvrti poraz, pa tako ekipa Alekseja Pokuševskog i dalje čeka na prvi trijumf.

Oklahoma - Golden Stejt
Izvor: YouTube/Hooper Highlights

NBA REZULTATI, UTORAK NA SRIJEDU:

Njujork - Filadelfija 112:99
Oklahoma - Golden Stejt 98:106
Dalas - Hjuston 116:106
San Antonio - LA Lejkers 121:125*
Juta - Denver 122:110