Košarka

Bajić emotivan pred dolazak "Žoca": Duel sa Obradovićem kruna karijere, u nedjelju da odem u penziju, ne bih žalio!

Autor Goran Arbutina

"Vodio sam ekipe protiv Maljkovića, Duleta, Pešića i Skariola, ali sutrašnja utakmica je šlag na tortu moje karijere. Da u nedjelju prestanem da se bavim ovim poslom ne bih žalio", rekao je Dragan Bajić pred dolazak Partizana u Laktaše.

Izvor: MN PRESS

Ljubitelje košarke u Banjaluci u subotu očekuje spektakl, pošto u Laktašima od 19 časova gostuje jedan od dva “vječita rivala” i lidera na tabeli, beogradski Partizan, predvođen legendarnim trenerom Željkom Obradovićem.

Duel 10. kola mnogo obećava s obzirom da obje ekipe ulaze u ovaj meč u dobroj formi, Igokea sa dvije vezane pobjede, Partizan sa skorom 8-1, a na prvom zvaničnom gostovanju Željka Obradovića u Laktašima očekuje se i dobra posjeta, uprkos cijeni karte od 40 KM.

Možda će vas zanimati

Meč protiv znatno pojačane ekipe Partizana ove godine, na čelu sa Željkom Obradovićem , biće poseban i za trenera Igokee Dragana Bajića.

U svojoj karijeri Bajić je kao trener Igokee i selektore Sjeverne Makedonije vodio svoje ekipe protiv velikih trenerskih imena, ali je pred duel protiv “Žoca” bio prilično emotivan i priznao da će to biti posebno iskustvo.

"Sutrašnja utakmica je posebna i s mog trenerskog ugla, tu postoji neka emocija sa moje strane. Imao sam privilegiju da vodim ekipu protiv trenerskih gromada kao što su Boža Maljković, Dule Vujošević i Kari Pešić, pa i protiv Serđa Skariola prije sedam dana, ali sutrašnji dan kada ću voditi ekipu protiv Željka Obradović je šlag na tortu kada je moja trenerska karijera u pitanju. Od početka mog bavljenja ovim poslom sam ga posebno gledao, slušao, učio i to primjenjivao kroz svoju igru, što je dalo dobre rezultate- Već u nedjelju kada bih se prestao baviti ovim poslom ne bih žalio", iskren je bio Bajić.

Trener Igokee nema poraza u posljednja četiri meča protiv "vječitih" rivala u Laktašima. Bajić je upisao tri pobjede protiv Crvene zvezde i trijumf nad Partizanom, kojeg je savladao i u Beogradu u februaru.

Da li će uspjeti da nastavi taj niz i nadmudri svog trenerskog uzora, vidjećemo u subotu.