Košarka

Vedran Bosnić pred utakmicu sa Litvanijom: "Momci su spremni, željni igre i dokazivanja"!

Autor Haris Krhalić

Košarkašku reprezentaciju BiH očekuje duel sa Litvanijom, a selektor Vedran Bosnić je u izjavi za KSBIH rekao kako su momci spremni, ali i svjesni kvalitete reprezentacije Litvanije.

Izvor: FENA/Hazim Aljović

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se Tuzli gdje se spremaju za nadolazeće utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Litvanije, a susret je u izjavi za zvaničnu stranicu Košarkaškog saveza BiH najavio i selektor Vedran Bosnić.

Našu reprezentaciju za tri dana očekuje duel u tuzlanskom Mejdanu, a tri dana kasnije "zmajevi" gostuju kod istog protivnika.

"Okupljamo se tu i već je 15 igrača stiglo. Čekamo još Miralema Halilovića, koji je sinoć imao utakmicu, a kad dođe bit će nas 16. Kao što znate, fali nam Džon Roberson i to će biti hendikep na bekovskim pozicijama", rekao je selektor Zmajeva Vedran Bosnić.

Bosnić ističe kako su svi igrači spremni te da su željni dokazivanja.

"Svi momci koji su tu jako su spremni, željni igre i dokazivanja, a pogotovo jer znamo da igramo protiv ekipe kao što je Litvanija. Oni jako dobro trče kontranapad, a uglavnom svi šutiraju za tri poena. Moramo se fokusirati da to zaustavimo i da odigramo što bolju odbranu“, rekao je on te dodao:

"Motivacije nikad ne fali, kao i uvijek, a posebno sad kad smo čuli da su karte rasprodate za tri sata. Jedva čekamo četvrtak i utakmicu", zaključio je Bosnić.

Podsjećamo, utakmica BiH – Litvanija je na rasporedu u četvrtak od 20 časova.