Čekamo...

Šok! Evroliga prijeti da izbaci jedan tim iz takmičenja? Rekli ne Rusima, sad zbog toga mogu da "lete" iz elite!

Autor Dragan Šutvić

Ukoliko se ispoštuje pravilnik, a oni ostanu pri svome - slijedi diskvalifikacija!

Izvor: MN PRESS

Generalni menadžer Žalgirisa Paulius Motjunas javno je rekao da litvanski velikan neće igrati mečeve sa ruskim klubovima u okviru Evrolige zbog rata koji se trenutno dešava u Ukrajini. 

Sada dobro obaviješteni "Basket njuz" javlja da bi, ukoliko iz tabora Žalgirisa ne promijene svoju odluju, litvanska ekipa mogla da bude diskvalifikovana iz Evrolige!

Tim ove sezone jako loše stoji u elitnom takmičenju i posljednji je na tabeli, a kako javljaju izvori "Basket njuza" na sastanku 18 vlasnika timova Evrolige samo su Litvanci bili za nametanje ozbiljnijih sankcija ruskim timovima.

CSKA, Zenit i Uniks će svakako imati poteškoća u nastavku sezone i Evroliga je već povukla neke mjere protiv njih, ali pošto prijedlog Žalgirisa o ozbiljnijim sankcijama nije usvojen ako se bude poštovao pravilnih Evrolige Litvance čekaju sljedeće kazne.

Svaki meč na kome se ne pojave, a sa CSKA treba da igraju 25. marta i sa Zenitom 8. aprila, biće registrovan porazom 20:0. Osim toga biće kažnjeni sa 100.000 do 200.000 evra za svako nepojavljivanje.

U slučaju da više puta ponovo isti prekršaj moguća je kazna i do 300.000 evra, ali i diskvalifikacija iz takmičenja! Uskoro nas očekuju mečevi Žalgirisa sa ruskim timovima, pa ostaje da se vidi da li će tim ostati pri svojim odlukama.