Košarka

"Zmajevi" otišli u Litvaniju: Protiv favorita u "okrnjenom" sastavu, na put otišlo deset igrača!

Autor Dragan Šutvić

Samo deset košarkaša otputovalo je jutros iz Sarajeva za Viljnus.

Izvor: Promo/KS BiH

Košarkaša reprezentacija Bosne i Hercegovine jutros je čarter letom iz Sarajeva otputovala u Viljnus, gdje će večeras odigrati utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Litvanije.

Iako je u toj zemlji proglašeno vanredno stanje zbog rata u Ukrajini, Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) odbila je molbu Košarkaškog saveza BiH da se meč odgodi.

Iz bh. kuće košarke prvobitno je bilo saopšteno da "zmajevi" neće putovati na ovo gostovanje, ali je odluka promijenjena nakon što su stigle garancije o bezbjednosti kako iz FIBA, tako i iz Košarkaškog saveza Litvanije.

Reprezentacija BiH u Litvaniju odlazi bez ijednog odrađenog treninga nakon utakmice u Tuzli protiv istog rivala (77:78), ali i sa skraćenim igračkim kadrom.

Na put je krenulo deset igrača, a to su: Džanan Musa, Adin Vrabac, Emir Sulejmanović, Kenan Kamenjaš, Ismet Sejfić, Sani Čampara, Ajdin Penava, Aleksandar Lazić, Amar Gegić i Edin Atić.

"Malo čudna situacija za sve nas, ali šta je, tu je. Ne treba sad puno o tome razmišljati. Ovi momci što su tu će se boriti, treba da damo sve od sebe i probamo da pobijedimo", istakao je selektor Bosnić.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!