Otišao!

Amerikanac pobjegao iz Rusije, sad ga klub tuži?! Nema namjeru da se vraća, ali će morati da plati!

Autor Bojan Jakovljević

Krilni centar koji nije imao baš impresivnu sezonu u Evroligi riješio je da napusti tim trenutne situacije u Ukrajini.

Izvor: MNPRESS

Američki košarkaš Džared Brentli (25) jedan je od igrača koji su prethodnih dana napustili ruske klubove, a on bi karijeru želio da nastavi u Razvojnoj ligi. Ipak, njegov povratak u SAD ne ide tako lako, jer je Uniks riješio da ga tuži.

Kako Brentli i dalje ima ugovor sa ruskim klubom, čelnici ove ekipe su odlučili da tuže Brentlija za čak 250 hiljada dolara zbog njegove odluke da u toku sezone napusti tim.

Ostaje da se vidi kako će situacija biti riješena, pošto bi ruski timovi mogli da budu suspendovani iz evropskih takmičenja, a i VTB liga je pod znakom pitanja jer su neke ekipe već napustile to takmičenje. Brentli je procijenio da ne treba da ostane u Rusiji, što bi moglo skupo da ga košta.

Kako su naveli u klubu, razočarani su njegovim ponašanjem u ovoj situaciji, a ostaje da se vidi da li će i ostali Amerikanci napraviti sličan potez.

Uniks je, dok nije počeo rat u Ukrajini, bio jedno od najprijatnijih izneađenja Evrolige. Trebalo je da u finišu regularnog dijela osiguraju plasman u Top8 fazu, nakon što su tokom većeg dijela sezone prikazivali impresivne partije.

Sada je pitanje da li će uopšte imati dozvolu da se takmiče i u kom sastavu će to moći da urade u završnici Evrolige.

Džared Brentli je odigrao 23 meča u Evroligi, a prosječno je bilježio 3,3 poena i 1,6 skokova. Najbolju partiju odigrao je protiv Baskonije kada je ubacio 11 poena, dok je na mečevima protiv Crvene zvezde imao devet i dva poena.

Prije svoje prve evropske avanture krilni centar je dvije godine bio pod ugovorom sa Jutom, koja ga je u NBA izabrala sa 50. pozicije na draftu 2019. godine.