• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Crvena zvezda bolja od Baskonije
 Crvena zvezda bolja od Baskonije

Zvezdin mega preokret, od -16 do drame i trijumfa! Crveno-bijeli čuvaju nadu za TOP8

Crvena zvezda u Beogradu savladala španski tim i revanširala se za poraz u Vitoriji. Šanse za top8 su tu.

 Crvena zvezda bolja od Baskonije Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je uspela da zadrži nadu za četvrtfinale Evrolige! U Beogradu su ostvarili drugi uzastopni trijumf, poslije Fenerbahčea je pala i Baskonija.

Ekipa Dejana Radonjića je u "Pioniru" savladala španski tim posle dramatične završnice - 86:83 (13:26, 28:15, 14:15, 31:27)! Malo je nedostajalo da ispuste osam poena prednosti u posljednjem minutu, ali su uspjeli na kraju da odbiju nalet i da upišu pobjedu.

Uspio je srpski tim da nadoknadi 16 poena zaostatka i da iz velikog minusa preokrene i dođe do velike pobjede i revanšira se za poraz u Vitoriji. Sada su u igri ponovo za top8 fazu elitnog takmičenja. Bitan trijumf pred derbi sa Partizanom u ABA ligi koji se igra u nedjelju (18.30 časova).

Košmaran početak meča je imala Crvena zvezda. Previše grešaka na obje strane terena, Fontekio se razigrao, Boldvin takođe, pa je tako gostujući tim poslije prve četvrtine imao dvocifren minus (13:26).

Nervoza je bila primjetna, Lazić je dobio tehničku zbog reakcije na faul (13:29). To je prekinuo Ivanović, a onda je na scenu stupio Davidovac. Pogodio je trojku, Dobrić je zatim vezao pet poena i serijom 10:0 se Radonjićeva ekipa u potpunosti vratila u meč (26:30). Volters i Mitrović su poenima u završnici drugog kvartala vratili stvari na svoje, pa je na pauzi bilo neriješeno (41:41).

Započela je Zvezda drugo poluvreme idealno, Kalinić je trojkom postigao svoje prve poene na meču, Mitrović je potom zakucavanjem podigao publiku na noge, a gosti su prvi koš u trećoj četvrtini dali tek poslije tri i po minuta (50:43). Kada je djelovalo da imaju kontrolu meča krenuli su da griješe, Ivanović je napravio nesportsku ličnu i gosti su se u potpunosti vratili. Grejndžer je trojkom vratio vođstvo Baskijcima, tako da su u posljednji kvartal crveno-bijeli ušli sa poenom minusa (55:56).

Promijenila je Zvezda pristup, ponovo zaigrala kao u drugom kvartalu i to je donijelo dosta toga dobrog. Holinsove trojke, Voltersovi prodori, izgledalo je da je srpski tim prelomio meč na oko četiri minuta prije kraja (75:67), ali gosti nisu odustali, smanjili su minus (75:72). Kalinić je poentirao, Zvezda je "stegla" odbranu, Spahija je zbog protesta dobio tehničku grešku, a Kalinić je sa penala bio siguran, a onda je Volters ušao u seriju na 90 sekundi prije kraja (80:72). Moglo je i bez dodatne drame u posljednjim sekundama, Kostelo je dao trojku (82:78), Mitrović je dao oba penala, Fontekio je zatim dao trojku, Volters je promašio oba penala, ali je Holins zakucavanjem stavio tačku.

Standings provided by SofaScore LiveScore

21:00

TABELA

Ovako sada izgleda stanje na tabeli.

Standings provided by SofaScore LiveScore

20:57

STRELCI

ZVEZDA: Lazarević, Volters 17, Davidovac 5, Mitrović 18 (5sk), Lazić 3, Kalinić 11 (4as), Dobrić 7, Holins 12, Simonović, Ivanović 5, Vajt 8 (6sk, 4as), Kuzmić

BASKONIJA: Raeste, Boldvin 18 (5as), Bareira, Sdekerkis, Marinković, Grejndžer 15 (7as), Fontekio 19 (8sk), Enoh 6, Kostelo 14 (6sk), Peters 5, Gederaitis 6 (3as), Kuruks

20:54

KRAJ - DRAMA I POBEDA

Utakmica je završena, Zvezda je pobedila - 86:83 (13:26, 28:15, 14:15, 31:27).

Moglo je da bude i bez drame, pošto je Kostelo posle izgubljene lopte Kalinića dao trojku (82:78), Radonjić je reagovao tajm-autom, pa se nastavila drama. Fontekio je pogodio trojku, Volters je promašio oba penala (84:81). Dobrić je potom ukrao loptu Fontekiju, Holins je istrčao kontru i zakucavanjem stavio tačku.

20:43

38' - BASKONIJA SE NE DA!

Propušta Zezda prilike da slomi protivnika. Na dva minuta pre kraja imaju pet poena prednosti - 77:72.

20:38

36' - TROJKE, PA VOLTERS I HOLINS!

Zvezda čuva prednost u Beogradu (75:67).

Kalinić je pogodio trojku, Spahija je tražio tajma-aut, Grejndžer je dao trojku po povratku na teren. Votlers poentira u svom stilu, poznatim "flouterom"; a Fontekio daje novu trojku. Dobrićeva trojka izlazi iz obruča, ali napad ostaje u rukama Zvezde, Holins daje trojku.

Izvor: MNPRESS

20:34

34' - ZVEZDA VODI!

Zvezda vodi - 67:61.

Holins pogađa za tri, Davidovac zatim krade "živu loptu" iz ruku Enoha, fauliran je. Sudije su gledale snimak i ustanovile da je problem bio sa vremenom na stau, pa je tako "nestalo" 12 sekundi. Usledili su novi problemi sa semaforom, pa je usledio novi kratak prekid. Sjajan potez Voltersa, prodor i koš. Boldvin na to odgovara trojkom. Na to Volters odgovara istom merom.

Izvor: MNPRESS

20:30

32' - PRODOR DOBRIĆA

Zvezda ima malu prednost (59:58).

Holins je pogodio na startu poslednjeg kvartala, Boldvin je uzvratio poenima posle prodora. Holins je promašio za tri, isto je učinio i Gedraitis na drugoj strani. Dobrić pronalazi put do koša posle prodora, Gedraitis promašuje novu trojku.

20:25

30' - NESPORTSKA IVANOVIĆA

Nastavljaju se greške Zvezde, Baskonija to koristi. Pred poslednjih 10 minuta gosti vode - 55:56.

Promašaji Zvezde, Grejndžer krade loptu Kaliniću, Ivnaović faulo msprečava kontru i pravi nesportsku ličnu, Grejndžer je polovičan sa penala, a zatim Lazić pravi bespotreban faul, što mu je četvrta lična. Ušao je Holins, a Grejndžer daje trojku za vođstvo (53:54). Davidovac poentira na drugi obruč posle dobrog pasa Holinsa. Piters poentirao, poslednji napad u četvrtini imala je Zvezda, Kalinić je promašio za tri.

Izvor: MNPRESS

20:16

27' - PREVIŠE GREŠAKA ZVEZDE

Zvezda previše greši, Baskonija koristi sve to i smanjuje zaostatak na svega tri poena (52:50).

Radonjić je tražio tajm-aut i tako pokušao da smiri svoj tim. Vajt je bio polovičan sa penala.

20:08

24' - ZAKUCAVANJE MITROVIĆA!

Zvezda vodi (50:43).

Mitrović je dobio savršen pas od Kalinića, ostao je sam i zakucao! Publika je na nogama, Spahija traži minut odmora. Prve poene u drugom pluvremenu Baskonije je dala posle tri i po minuta igre preko Enoha. Kalinić je iznudio faul, promašio je oba penala.

Izvor: MNPRESS

20:05

22' - PRVI POENI KALINIĆA

Kalinić je postigao prve poene na utakmici, dao je trojku za prvo vođstvo Zvezde na meču (46:41).

Boldvin je zatim napravio faul u napadu. Volters je ostavio loptu za Kalinića, Kostelo ga je faulirao prilikom šuta, ali su sudije pokazale da nije na šutu bilo, već posle šuta, pa nije bilo slobodnih bacanja. Bila je to treća lična Kostela. Vajt hvata promašaj Holinsa, Kalinić je zatim promašio, Mitrović je uhvatio loptu i iznudio faul Marinkovića za slobodna bacanja. Pogodio je oba.

19:59

RADONJIĆ I SPAHIJA

Svoje viđenje prvog dela i očekivanja od drugog su u pauzi dala dvojica trenera - Dejan Radonjić i Neven Spahija.

"Nadam se da ćemo imati dovoljno energije za drugo poluvreme kao što je bilo u drugoj četvrtini. U prvoj smo bili previše 'mekani', dali smo im previše lakih poena. Ponavljam, nadam se da ćemo imati dovoljno energije", rekao je Radonjić.

Strateg Baskonije se nada ponovljenoj prvoj četvrtini.

"Očekujem da ponovimo igru iz prve četvrtine. U drugoj smo promašili sve otvorene šuteve. Moramo da budemo bolji u defanzivi, kao i neki pojedinci sa klupe. Nadam se da ćemo se adaptirati na pritisak protivnika u drugom delu", rekao je Spahija.

Izvor: MN PRESS

19:49

STRELCI NA POLUVREMENU

ZVEZDA: Lazarević, Volters 6, Davidovac 3, Mitrović 12, Lazić 3, Kalinić (3as), Dobrić, Holins 2, Simonović, Ivanović 5, Vajt 5, Kuzmić

BASKONIJA: Raeste, Boldvin 10, Bareira, Sdekerkis, Marinković, Grejndžer 5, Fontekio 13 (6sk), Enoh, Kostelo 8 (3as), Peters, Gederaitis 4 (3as), Kuruks

19:46

20' - POLUVREME

Završeno je prvo poluvreme - 41:41.

Odlična igra Zvezde u drugoj četvrtini je "istopila" prednost gostiju, pa je tako na pauzi nerešeno.

19:37

17' - SIMONOVIĆ NA PARKETU, DOBRIĆ PROMAŠIO ZAKUCAVANJE

Baskonija ima malu prednost (31:35).

Na parketu je Marko Simonović. Ognjen Dobrić je promašio zakucavanje i on i klupa srpskog tima su tražili faul, sudije se nisu oglasile.

19:31

14' - DAVIDOVAC, PA DOBRIĆ!

Serija Zvezde od čak 10:0 (26:30).

Sve je pokrenuo Davidovac koji je pogodio za tri, na to se nadovezao Dobrić sa pet poena, a pre svega toga je Ivanovć poentirao. Spahija je tražio minut odmora.

Izvor: MN PRESS

19:24

12' - TEHNIČKA ZA LAZIĆA

Zvezda je u zaostatku (18:30).

Na trojku Grejndžera je Lazić uzvratio istom merom. Kapiten srpskog tima je zatim napravio faul, pa je zbog reakcije na to dobio tehničku grešku. To je njegova treća lična, zamenio ga je Holins. Potom je Ivanović postigao svoje prve poene.

19:19

10' - KRAJ PRVE ČETVRTINE

Prva četvrtina je završena, Baskonija ima dvocifreno vođstvo - 13:26.

Zvezda mora da podigne nivo igre na obe strane terena, gosti imaju veliku prednost u Beogradu.

Izvor: MN PRESS

19:15

8' - BASKONIJA ČUVA VOĐSTVO

Nastavlja se mučenje Zvezde na obe strane terena - 9:18.

Baskonija koristi sve svoje prednosti i greške crveno-belih i čuva vođstvo u Beogradu.

19:11

6' - VAJT ZA TRI!

Pravi Zvezda previše grešaka, španski tim to koristi i kažnjava (9:12).

Vjat je pogodio za tri, a Volters je potom uspeo da dođe do koša posle prodora.

Izvor: MN PRESS

19:09

4' - VAJT ZA PRVE POENE

Baskonija vodi u Beogradu (4:10).

Vajt je postigao prve poene za srpski tim, zatim je Holins iznudio faul Marinkovića i pogodio oba penala. Poeni gostiju iz ofanzivnog skoka, pa promašaj Kalinića za tri.

19:03

2' - FONTEKIO BRŽI OD SIRENE

Baskonija je prva postigla poene na meču, dao ih je Boldvin, potom je Fontekio pogodio trojku uz zvuk sirene, a posle toga i Boldvin daje trojku (0:8).

Volters je pre trojke Boldvina imao zicer, promašio je, tražili su crveno-beli faul, sudije se nisu oglasile.

18:55

PETORKA ZVEZDE

Zvezda počinje meč u  petorci: Volters, Holins, Kalinić, Vajt, Kuzmić.

Izvor: MN PRESS

18:39

ZVEZDINIH 12 IGRAČA

Ovo us igrači na koje Radonjić računa večeras: Lazarević, Volters, Davidovac, Mitrović, Lazić, Kalini, Dobrić, Holins, SImonović, Ivanović, Vajt i Kuzmić.

18:15

NEMA CIRBESA I MARKOVIĆA

Na ovoj utakmici Radonjić neće moći da računa na Maika Cirbesa i Stefana Markovića. I jedan i drugi su povređeni.

Izvor: MN PRESS

18:00

BASKONIJA DOBILA PRVI MEČ

U prvoj utakmici je Baskonija lako slavila, znaju to dobro i crveno-beli i žele da se revanširaju.

"Dolazi nam tim koji nas je u prvom delu ubedljivo porazio, oni su tada promenili trenera, pokazali reakciju. Mi smo sada stabilniji, iako je raspored težak. Igramo kod kuće i treba to da iskoristimo kao motiv i da dođemo do pozitivnog rezultata", rekao je Stefan Lazarević.

17:52

DOBRO DOŠLI

Dobro došli u MONDO lajv. Budite uz nas i pratite dešavanja sa meča u Beogradu.

UKRATKO

  • Zvezda savladala Baskoniju
  • Crveno-bijeli slavili posle drame
  • Volters i Holins stavili tačku
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije