• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evroliga pravi nove promjene na tabeli! Ponuđeno novo rješenje - evo šta to znači za Zvezdu i top8!

Autor Haris Krhalić

Najavljuju se nove moguće izmjene u formatu Evrolige. Pogledajte kako bi sve izgledalo ako do promjene dođe...

 Nova tabela Evrolige Izvor: MN PRESS

Evroliga je donijela odluku o suspenziji ruskih klubova. U tom saopštenju su nagovijestili mogućnost brisanja rezultata timova iz Rusije što je automatski stvorilo novu tabelu.

Crvena zvezda je na taj način uvećala šanse za plasman u top8 fazu elitnog takmičenja, ali su se sada pojavile nove informacije. Navodno, nisu svi klubovi zadovoljni takvom tabelom, pa je ponuđeno novo rješenje.

Prema saznanjima litvanskog portala "Basketnews" na stolu se nalazi novo rješenje, a ekipe će o tom prijedlogu glasati. Kako se navodi, dosadašnji rezultati protiv ruskih klubova bi se važili, ali se ne bi računali oni u narednom periodu.

"Nova alternativa izgleda ovako - prethodni rezultati protiv ruskih timova ostaju na tabeli. Naredne utakmice protiv tih ekipa će se računati kao otkazane, što znači da se neće računati službenim rezultatom 20:0. A, pozicija na tabeli će se određivati prema procentu pobjeda, ne prema skoru pobjeda i poraza", navodi se u tekstu.

I ovo rješenje nije idealno, pošto postoje timovi koji su već odigrali svoje mečeve sa ruskim ekipama, a postoje i one ekipe koje imaju tek svoje mečeve protiv CSKA, Zenita i Uniksa, tako da će biti zanimljivo vidjeti šta će se dogoditi na glasanju.

Ukoliko se prihvati ovo alternativno rješenje, Crvena zvezda bi se našla na 10. poziciji sa skorom 11-15 i vodila bi borbu sa Makabijem, Fenerbahčeom i Bjaernom koji su ispred i imaju po 12 pobjeda.

Naravno, treba uzeti u obzir da je krajnji rok za suspenziju ruskih timova 21. mart. Što znači da ako se rat u Ukrajini do tad riješi, ruski timovi bi mogli da nastave takmičenje...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC