Neuspjeh!

Šok za Budućnost - Zvezdi i Partizanu odgovara ovaj poraz: Autsajder iznenadio Podgoričane u ABA ligi!

Autor Bojan Jakovljević

Dopustili su sebi veliki kiks i možda zbog toga izgubili jednu od prve dvije pozicije...

Izvor: MN PRESS

Košarkaši Budućnosti iz Podgorice neprijatno su iznenadili svoje navijače porazom u Zadru i sebi potpuno zakomplikovali situaciju pri vrhu tabele ABA lige. Neočekivani poraz koji su Crnogorci doživjeli na gostovanju prija Crvenoj zvezdi i Partizanu, njihovim najvećim konkurentima za najbolje pozicije pred plej-of.

U meču 21. kola regionalnog takmičenja ekipa trenera Aleksandra Džikića upisala je neočekivani neuspjeh (65:63) protiv hrvatskog tima koji je do ove runde imao samo šest pobjeda u ABA ligi. 

Da stvari budu još čudnije, Budućnost je dobila čak tri dionice na ovom gostovanju, a po njih je kobna bila treća četvrtina u kojoj su bili veoma slabi. Taj dio igre Zadar je dobio rezultatom 22:12, što je bilo dovoljno za preokret, a kasnije i za održavanje razlike koja im je omoguća beg od timova koji se bore za opstanak i plej-aut.

I dok je Zadru pobjeda dobro došla kako bi - reklo bi se, prebrinuo brige oko opstanka, Budućnost tek počinje da brine.

Ovim porazom Podgoričani su možda izgubili korak za prvoplasiranom Crvenom zvezdom, ali i drugoplasiranim Partizanom koji će sutra na svom terenu protiv najvećeg rivala imati priliku da se "odlijepi" od crnogorskog tima. Ukoliko ekipa Željka Obradovića pobijedi Zvezdu u vječitom derbiju, biće joj dovoljno da odbrani devet poena razlike u Morači i stekne prednost u odnosu na Budućnost pred plej-of!

Naravno, to pod uslovom da timovi budu izjednačeni po broju pobjeda na kraju regularnog dijela takmičenja. Do kraja regionalne lige ostalo je da se kompletira započeto i odigra još pet kola, a u Podgorici gostuju i Crvena zvezda i Partizan.

Što se tiče meča u Zadru, najefikasniji su bili su Tompson (16) i Junaković (15), dok su u pobjedničkom timu dvocifren učinak ostvarili i Karter (11) odnosno Mavra (10). Kod gostiju podbacili su gotovo svi, a samo su Sili (14) i Rid (10) uspjeli da postignu dvocifren broj poena.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!