Košarka

Jokić je zbog ovoga poludio - Kari spriječio tuču na parketu! Srbin pobjesnio, htio da se obračuna sa sinom NBA legende!

Autor Dragan Šutvić

Velika nervoza u timu Denvera, srpski centar htio da se pobije sa Amerikancem.

Izvor: Printscreen/Bleacher Report

Dva meča i dvije pobjede Golden Stejta protiv Denvera na startu plej-of serije. U obje utakmice kod kuće je tim Stiva Kera dominirao, pitanje pobjednika se nije postavljalo, a koliko su zbog svega toga nervozni Nagetsi moglo je da se vidi po potezima Nikole Jokića.

Srpski centar je u drugom meču isključen na oko sedam minuta prije kraja, mada je sve krenulo znatno ranije. Tada je dobio drugu tehničku, prvu je dobio početkom posljednjeg kvartala, mada je još u prvoj dionici bilo jasno da je tenzija ogromna. Jokić je bio spreman da se fizički obračuna sa Gerijem Pejtonom drugim, sinom NBA legende Gerija Pejtona.

Incident se dogodio u prvoj dionici, Pejton je izblokirao Jokića neposredno prije toga, uslijedio je tajm-aut, poslije čega je Pejton junior u prolazu udario Nikolu po zadnjici. To je izbacilo Srbina iz takta. Krenuo je ka Geriju, sve to je pratio Stef Kari i umiješao se. Stao je ispred Jokića i spriječio eskalaciju sukoba.

Sudije su porazgovarale sa obojicom poslije svega, pa su smirile situaciju. Trener Voriorsa nije želio previše da priča o toj situaciji.

"Geri je fenomenalan defanzivac. Odigrao je veoma dobro, imao je ogroman uticaj na igru", odgovorio je Ker na pitanje novinara o uticaju Pejtona na čuvanje Jokića.

Moraće i Jokić i Denver da se smire u nastavku serije, ukoliko to ne učine prijeti im "metla"...

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!