• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Može li Jokić da izbjegne metlu? Na drugoj strani strašan tim, a kraj njega nije najvažniji igrač

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Može li Nikola Jokić sa Denverom da izbjegne "čišćenje" u plej-ofu?

 denver u plej-ofu nba lige gubi od golden stejta Izvor: Profimedia

Ljubitelji košarke su konačno dobili ono šta su sa nestrpljenjem čekali - počeo je plej-of NBA lige. Najjači timovi su krenuli u borbu za NBA prsten i tamo Srbija ima četiri predstavnika.Nikolu Jokića (Denver), Nemanju Bjelicu (Goldent Stejt), Bogdana Bogdanovića (Atlanta) i Bobana Marjanovića (Dalas).

Dvojica su u direktnom duelu, pošto Voriorsi i Nagetsi vode veliku borbu već na startu doigravanja. Prvi okršaj ovih rivala pripao je Bjelici i "ratnicima" (123:107) i po onome što je viđeno na startu ove serije djeluje da je pred Jokićem (ne)moguća misija za prolaz. Razlog je jednostavan - bukvalno igra sam protiv jednog od favorita za trofej.

Možda će vas zanimati

Izuzev prve dionice u kojoj se Denver držao (26:27), Golden Stejt je bio taj koji se za sve pitao. Stef Kari i Klej Tompson su "cijepali mrežice" uz sjajnog Džordana Pula, Drejmond Grin je komandovao odbranom, a Jokić je dao sve i nije bilo dovoljno. Već u drugom kvartalu je prednost otišla na dvocifrenu (58:47), a maksimalna razlika bila je "+24" (102:78).

Zbog toga se postavlja glavno pitanje - može li Jokić da izbjegne "metlu", odnosno ima li Denver ikakve šanse u ovoj seriji? Ako se ne uključe ostali, "čišćenje" djeluje kao realna opcija.

Anketa

Može li Nikola Jokić sa Denverom da prođe Golden Stejt?

  • Može, napraviće preokret!

    0% (0)

  • Nema šanse, dobiće "metlu"

    0% (0)

  • Izgubiće seriju, ali neće biti "počišćeni"

    100% (4)

Može li Nikola Jokić sa Denverom da prođe Golden Stejt?

Rezultati

ŠTA JE SA DŽAMALOM MAREJEM?

Izvor: Profimedia

Denver nije isti tim sa i bez Džamala Mareja i Majkla Portera juniora. Sa njima dvojicom, posebno Kanađaninom, igra ima drugu dimenziju, prije svega u napadu. Zbog toga su se navijači od početka sezone nadali da bi oni mogli da se oporave od povreda i vrate za plej-of. Kako stvari trenutno stoje, mala je vjerovatnoća da će oni zaigrati u seriji sa Voriorsima.

Marej ima još jedan problem, koji nije samo povreda. Iako još uvijek nije u potpunosti spreman, jer navodno i dalje osjeća bol u koljenu, postoji još jedan veliki problem, mentalne prirode. Otkrio je to i trener Majkl Meloun nedavno, pred posljednji ligaški meč protiv Lejkersa kada je htio da ga ubaci u igru da malo "osjeti teren."

"Nije još uvijek tamo gdje treba da bude. Ima veliku mentalnu blokadu. Ima dobre dane i one koji nisu toliko dobri. To je veliki izazov za njega, govorim o mentalnoj strani", rekao je Meloun tada.

Sa druge strane Porter je malo bliži povratku od Džamala, ali s obzirom na njegovu istoriju povreda i zdravstvene probleme koje ima, djeluje da bi bio preveliki rizik da se vrati prije vremena.

Kako stvari stoje, Nikola će morati bez njih dvojice.

DREJMOND GRIN - NERJEŠIVA ENIGMA!

U ligaškom dijelu sezone je Denver tri od četiri puta slavio protiv Golden Stejta. Međutim, ono što je glavna razlika između tih duela i ovog u doigravanju jeste jedan čovjek - Drejmond Grin.

Jedan od najboljih odbrambenih igrača na svijetu i definitivno glavni defanzivac Voriorsa je propustio sva četiri meča. Sada je opet u timu i to se i te kako vidi. Način na koji čuva Jokića i koliko problema mu pravi je vidljivo golim okom.

"On donosi jedan potpuno novi element u njihovoj igri i njegov izostanak je vjerovatno razlog što smo dobili te tri utakmice. Oni su potpuno drugačiji tim sa njim, kada je on tu, Voriorsi su neka druga vrsta 'životinje'", slikovito je Majkl Meloun opisao njegov učinak.

KAKO PROTIV "SPLASH BROTHERSA"?

Izvor: Profimedia

Kada se spomene Golden Stejt prva asocijacija svima su definitivno Stef Kari i Klej Tompson. Tandem koji je popularan po nadimku "Splash brothers". Kada oni imaju "vrelu ruku", teško da neko može da im parira. U prvom meču nisu previše forsirali i to je bilo dovoljno za trijumf.

Tompson je dao 19, Kari 16 poena, prepustili su Pulu da šutira (30 poena). Stef ove sezone prosečno ubacuje 25,5 poena, Klej 20,4 i jasno je da će od njih dosta toga zavisiti.

Na drugoj strani je Jokić na startu serije dao 25 poena, Vil Barton 24, a dvocifrenu su bili još samo Bouns Hajland i Monte Moris sa po 10. Srbin prosječno daje 27,1 poen, uz 13,8 skokova i 7,9 asistencija po meču, ali će njegovi saigrači morati da podignu nivo igre. U suprotnom, mogu da pakuju kofere...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC