• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne mogu bez Dončića! Bogdanović rešetao za brejk u Dalasu - Luka mora što prije da se vrati!

Autor Dragan Šutvić

Bez njega ni 11. godinu u nizu neće poći prvu rundu!

 dalas izgubio od jute  Izvor: Profimedia

Plej-of serija Dalasa i Jute počela je pobjedom "džezera" na gostujućem terenu, 99:93 (20:23, 25:20, 28:22, 26:28). Bez povrijeđenog Luke Dončića, Mavsi su loše krenuli u doigravanje i sada je još jasnije koliko ih težak zadatak čeka protiv ekipe koju predvode Donovan Mičel (32 poena) i Bojan Bogdanović (26).

Možda će vas zanimati

Već se dobro zna da je Dalas još od šampionske titule 2011. neuspješan u plej-ofu i da nijednom nije prošao prvu rundu. Ako se Dončić uskoro ne vrati sa oporavka od povrede, ekipa Džejsona Kida opet će imati ogromne probleme da "dobaci" do druge runde, u kojoj bi mogla da igra protiv pobjednika serije Finiks - Nju Orleans.

Iako je Dalas ušao u ovu seriju kao bolje plasirani (četvrto mjesto na Zapadu) i iako prvi put od navedene 2011. ima prednost domaćeg terena u plej-ofu, bez Slovenca sve to nema ni približno isti značaj.

Sljedeća utakmica ove serije biće odigrana u ponedjeljak uveče, takođe u Dalasu, a ljekari domaćeg tima vodiće do tada borbu protiv vremena, da bi nekako uspjeli da osposobe Luku. Plasman u sljedeću rundu izboriće ekipa koja ostvari četiri pobjede.

U Dončićevom odsustvu, mjesto organizatora igre Dalasa pripalo je Džejlenu Bransonu, koji je poenterski zaista predvodio tim, sa 24 poena. Uz njega, Juti su napadački pretili i Spenser Dinvidi sa 22 poena, Redži Bulok sa 15, Dorijan Fini-Smit sa 14...

Za to vrijeme, Dončić je u crnoj trenerci sjedio na klupi pored gazde Marka Kjubana. Sa tog mjesta je bodrio ekipu i slavio kada je na dva minuta do kraja Maksi Kleber pogodio trojku za samo poen minusa (91:92). Međutim, njemački krilni centar je u sljedećem napadu promašio i Rojs O'Nil je to kaznio trojkom za Jutu, posle koje je bilo jasno kako će meč biti završen.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC