• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dončić suspendovan zbog sudijske greške: Protivnik ga tukao, a Luka propušta najvažniji meč Dalasa!

Autor Nebojša Marković

Nevjerovatno je zbog čega je sudija Toni Braders dosudio Slovencu tehničku grešku zbog koje će morati da propusti meč protiv San Antonija.

 Luka-Doncic-suspendovan-posle-greske-sudije Izvor: Streamable.com/Printscreen

Košarkaši Dalasa su u potpunosti raznijeli ekipu Portlanda u svom pretposljednjem meču regularnog dijela NBA sezone, pošto su slavili sa ravno 50 poena razlike - 128:78!

Luka Dončić je dominirao sjajnom partijom i 39 ubačenih poena, ali će sada zbog jedne gluposti propustiti posljednje kolo u kojem se rješava sudbina startne pozicije Dalasa pred početak plej-ofa!

Dalas je bio surov prema slabašnjom Portlandu, u prvoj četvrtini su im dopustili 13, a u četvrtoj tek devet poena, pa je prednost Maveriksa samo nastavljala da raste kako je meč odmicao.

Ipak, detalj između dveju četvrtina je šokirao i Luku Dončića i navijače Dalasa! Slovenac je nakon razgovora sa sudijom dobio tehničku ličnu grešku, njegovu 16. u sezoni, zbog čega će morati da propusti posljednji meč u regularnom dijelu sezone!

To je ogroman udarac za Dalas, jer su i dalje u igri za treće mjesto Zapada u zavisnosti od rezultata Golden Stejta, ali će zbog ove situacije morati da igraju protiv San Antonija bez Dončića.

Šta se zapravo dogodilo? Pred kraj četvrtine, Dončić je pokušao da u posljednjim sekundama šutne s pola terena, a bio je u duelu sa Ilajdžom Hjuzom. Dobio je nekoliko očiglednih udaraca Dončić, sudija nije svirao faul, zbog čega je bivši igrač Real Madrida riješio da se požali.

Sudiji Toniju Bradersu se to nije dopalo i dao je Dončiću tehničku grešku, zbog čega je Slovenac zaradio 16. takvu opomenu i suspenziju.

"Pitao sam ga kako je to faul? Kako je to faul? I dao mi je tehničku. To nije fer. To nije fer", govorio je Dončić poslije utakmice.

NBA liga bi teoretski do narednog meča Dalasa mogla da povuče ovu tehničku grešku protiv Dončića i dozvoli mu da igra, ali pitanje je koliko će biti spremni na tako nešto...

Inače, minutažu na ovom meču je dobio i Boban Marjanović, koji je zabilježio osam poena i šest skokova.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC