• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bogdanovo strašno šutersko veče za Atlantu u plej-ofu: Prva zvijezda tima prelomila meč, ali im je Srbin dao šansu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Dok ostatak tima nije mogao da uhvati ritam, Bogdan Bogdanović je sve pogađao protiv Klivlenda.

 atlanta u plej-ofu nba lige Izvor: Profimedia

Košarkaši Atlante pobijedili su Klivlend (107:101) u noći između petka i subote, pa su oni posljednji učesnici NBA plej-ofa na Istoku lige.

Do velike i važne pobjede Hokse su predvodili najbolji šuteri ovog tima - Trej Jang sa 38 poena i Bogdan Bogdanović koji je postigao 19. Srpski košarkaš imao je odlično šutersko veče, sa 4/5 za dva, 2/3 za tri i bez promaša sa linije penala (5/5). Za razliku od njega, Jang je uzeo čak 25 šuteva na ovom meču!

Možda će vas zanimati

Ali, pogodio ih je 13 i to je bilo dovoljno...

Tako je Atlanta stigla do malog iznenađenja pošto oni nisu bili favoriti da se kroz plej-in domognu plej-ofa. U doigravanje pred sam finiš sezone ušli su kao deveti tim Istoka, dok je Klivlend bio za jednu poziciju bolje plasiran. Podsjećamo, Atlanta je prvo savladala Šarlot, a zatim i tim koji je bio favorit protiv njih.

Kavalirsi su snagu pokazivali tokom prve dvije četvrtine i u tim trenucima djelovalo je da će opravdati ulogu favorita.

Već u prvoj dionici imali su ogromnih 14 poena prednosti, na poluvrijeme se otišlo sa dvocifrenom prednošću, a navijače Atlante moglo je da brine što su u prva dva perioda igre primili čak 61 poen. Ipak, ekipa se probudila u nastavku.

Nakon katastrofalnog prvog dijela meča Trej Jang je proradio i tokom treće i četvrte dionice ubacio čak 32 poena, a Atlanta je već u trećem periodu istopila prednost koju je imao tim iz Ohaja.

U posljednjih 12 minuta košarke vidjeli smo i potpuni preokret, a Klivlend je samo jednom uspio da se približi na poen zaostatka u završnici meča.

Pored pomenutih Janga i Bogdanovića Atlanta je imala još trojicu igrača sa dvocifrenim učinkom. Na drugoj strani terena najefikasniji bio je Lauri Markanen sa 26 poena, dok je Darius Garland postigao 21.

Klivlend je ovim porazom završio sezonu, dok će Atlanta kao osmoplasirani tim Istočne konferencije igrati protiv prvih nosilaca - ekipe Majamija.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC