• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bogdan najbolji kad je najvažnije, ali uzalud: Srbin pogađao trojke kad se "lomio" meč, Atlanta svejedno izgubila!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Jako dobra partija srpskog košarkaša, ali to nije dovoljno za Majami.

 Bogdan-Bogdanovic-odlican-protiv-Majamija Izvor: Profimedia

Kako je sezona odmicala ove godine, tako je i Bogdan Bogdanović pojačavao svoju formu. Dostigao je srpski bek ritam neophodan za plej-of koji samo što nije počeo, ali i pored odlične partije u dresu Atlante, to nije bilo dovoljno za trijumf njegovog tima.

MAJAMI HIT - ATLANTA HOKS 113:109
/24:22, 32:39, 35:26, 22:22/

I pored odlične partije Atlante protiv snažnog Majamija, ekipa iz Džordžije nije uspjela da stigne do pobjede koja je mogla da joj možda donese i prednost domaćeg terena u skorašnjem plej-inu.

Ipak, i pored poraza, reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović istakao se u redovima Atlante odličnom partijom, ubacivši 25 poena i ostvarivši još sedam skokova, dvije asistencije i dvije ukradene lopte.

Bogdanović je ubacio tri trojke iz osam pokušaja, ukupno je iz igre šutirao 44%, a bio je i drugi najbolji poenter meča, pored svog saigrača Treja Janga. Uprkos njihovih ukupno 60 poena (Jang ubacio 35), Atlanta i dalje nije uspjela da meč prelomi u svoju korist.

Bogdanović je bio sjajan u posljednjoj dionici, ubacio je 10 poena, od čega dvije trojke u nizu, a potom i poene za 105:101 za Atlantu, ali svejedno nije bilo dovoljno. Serija 16:6 u finišu meča riješila je pitanje pobjednika u korist tima sa Floride.

Tamo je Bam Adebajo ubacio 24 poena, Džimi Batler 20, dok su Kajl Lauri i Tajler Hirou dodali 16, odnosno 15 poena. Sa druge strane, u redovima Atlante istakao se još i Klint Kapela sa 17 poena i 14 skokova.

Bogdan Bogdanović protiv Atlante
Izvor: YouTube/Ensign Hoops

Atlanta je tako ostala na devetom mjestu sa skorom 42-39 kolo prije kraja, dok su na sedmom i osmom mjestu Bruklin i Klivlend sa jednom pobjedom više. Da su Hoksi ovdje slavili, u posljednjem kolu bi mogli da svojom pobjedom izbore bolju startnu poziciju u plej-inu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC