• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA plej-of: Jokić i Nagetsi poraženi na prvom gostovanju kod Voriorsa

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Na startu plej-of serije u Kaliforniji se najbolje vidjelo koliko je ekipa Denvera zapravo oslabljena.

 Denver Golden Stejt prva utakmica Plej ofa Izvor: Profimedia

Plej-of NBA lige nije dobro počeo po Nagetse! Denver je upisao poraz u prvom meču prve runde plej-ofa protiv Golden Stejta, u meču u kojem je Nikola Jokić dobio dosta "batina" i ostao bez prave podrške na gostovanju u Kaliforniji.

GOLDEN STEJT VORIORS - DENVER NAGETS 123:107
/26:27, 32:20, 32:23, 33:37/

Počelo je ono pravo, završnica sezone, ali ne kako su se Nagetsi nadali. Denver je doživeo poraz koji je bio oličenje svega onoga što se za ovaj tim znalo - srpski centar ga praktično sam vuče napred, bez dvojice najboljih saigrača.

Falili su i ovog puta, i to više nego prije, povređeni Džamal Marej i Majkl Porter junior, a Nikola Jokić je i pored fokusiranosti čitavog tima Golden Stejta na njega, uspio da odigra na visokom nivou.

Jokić je meč završio sa 25 poena, 10 skokova i četiri asistencije, doduše sa dosta slabijim procentom šuta. Uzeo je na sebe čak 25 šuteva i pogodio ih tek 12, a i pored fokusiranosti čitave odbrane Voriorsa na njega, otišao je samo dva puta na liniju za slobodna bacanja.

Odličan posao na ovom susretu je odradio Drejmond Grin čuvajući Srbina, koji je često bio udvajan. Osim Vila Bartona i njegovih 24 poena, niko nije imao značajniji doprinos kod Nagetsa.

Monte Moris i Našon ''Bouns'' Hajland su ubacili po 10 poena, pa je tako bilo očigledno da Voriorsi imaju više "dubine" u igračkom kadru. Džordan Pul je imao 30 poena sa pet ubačenih trojki, Klej Tompson je dodao 19, dok su Endrju Vigins i Stef Kari (ulazio sa klupe zbog oporavka od povrede) dodali po 16. Uz to je i Grin ubacio 12 uz devet asistencija. Naš Nemanja Bjelica je za 15 minuta na terenu doprinio sa osam poena.

Golden Stejt sada vodi 1:0 u pobjedama na startu serije i još jedan meč će biti domaćini (ponedjeljak na utorak) prije nego što se serija preseli u Kolorado. Evo kako je Nikola Jokić odigrao protekle noći:

Nikola Jokić protiv Golden Stejta
Izvor: YouTube/ZH Highlights

Povezano

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC