IN MEMORIAM

Tragično - preminuo centar (28) koji je trebalo da bude NBA zvijezda: Zakucavao bez odraza, imao raspon ruku 242 cm!

Autor Bojan Jakovljević

Tragične vijesti dolaze iz Španije. Huventud je potvrdio da je njihov nekadašnji veliki talenat iznenada preminuo.

Izvor: Twitter/@Esports_bdncom/printscreen

Tragične vijesti dolaze iz Španije, gdje je Huventud potvrdio da je njihov nekadašnji centar Bienvenu Letuni preminuo u 28. godini. Ovaj 224 centimetra visoki džin bio je velika košarkaška nada, predviđala mu se i NBA karijera, ali na kraju je završio tragično. 

Letuni je stigao u Španiju sa 15 godina, a te 2009. godine kada ga je Huventud doveo pratili su ga i brojni NBA timovi koji su željeli da ga draftuju u narednim sezonama. 

Imao je nevjerovatan raspon ruku od 242 centimetra i zadivio je publiku time što je uspijevao da zakuca bez odraza sa parketa! Ipak, nije uspio da se probije zbog brojnih problema sa zdravljem, a kada mu je 2012. godine istekao ugovor sa morao je da se vrati u rodni Kongo. 

Prošle godine se zarazio tuberkulozom, a u Kinšasi je živio u nemaštini, a ni operacije koje mu je Huventud platio dok je bio u Španiji nisu pomogle da se njegovo krhko zdravlje popravi.

Na kraju nikada nije potpisao profesionalni ugovor, a u Španiji između ostalog nije ostao jer nije uspijevao da se uklopi u novu sredinu.