• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svi skandali uhapšenog košarkaša: Labovićev haos pismom Dudi Ivkoviću, privođenja i tuča sa Karićem!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Dragan Labović je imao jedan naročito poznat istup u medijima koji se u domaćoj košarci i dalje pamti.

 dragan labović sukob sa dudom ivkovićem Izvor: MONDO/GORAN SIVAČKI/MN PRESS

Šokantna vijest pojavila se o nekadašnjem košarkašu i bivšem reprezentativcu Srbije Draganu Laboviću, koji je prema pisanju "Kurira" uhapšen u utorak.

Navodi se da je bivši krilni centar fizički nasrnuo na taksistu, oteo mu automobil i potom se odvezao do vrtića u kome je zaposlena njegova majka, prije nego što je bio uhapšen. Ipak, Labović je ostao u sjećanju ljubitelja košarke po njegovom svojevremenom napadu na Dušana Dudu Ivkovića.

Možda će vas zanimati

Labović (34) je karijeru završio 2019. godine, a tokom nje bilo je događaja koji se prepričavaju i do današnjih dana. Tako se u ljeto 2012. oštro oglasio nakon što ga tadašnji selektor Srbije Dušan Ivković nije pozvao u nacionalni tim.

"Orlovi" su se tada spremali za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2013. godine, kada je Ivković svoju odluku o nepozivanju Labovića opravdao igračevim viškom kilograma, usput primijetivši da je košarkaš "možda malo duže slavio rođenje djeteta".

Tom prilikom je uslijedio odgovor Labovića, koji je "Sportskom žurnalu" dostavio pismo.

"Gospodine Ivkoviću, ako ste mislili da vam neću odgovoriti na vaš komentar kako sam dugo slavio rođenje djeteta, grdno ste se prevarili. Odgovoriću vam sočno, jer mi karakter ne nalaže drugačije! Smatram da je prirodno da se svaka prinova proslavi. Nisam je slavio pred pripreme, nego u toku priprema, ali vam opraštam jer ste čovjek u godinama. Moje slavlje i nije neki problem, jer je bilo samo jednom, a raspitajte se kako vaši igrači proslavljaju iz karantina skoro svaki dan kad se spremaju za velika djela", započeo je Labović tada svoj odgovor.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

On je potom ukazao kako je sve počelo.

"Vratio bih se malo na dešavanja iz 2008. godine, kad je sve i počelo. Bio sam najbolji strijelac Jadranske lige i najbolji igrač svakog mogućeg prvenstva, ali nisam imao mjesta u tada vašoj reprezentaciji sastavljenoj iz jedne menadžerske agencije. Te 2008. digli ste cijenu mnogima koji to ne zaslužuju, a meni spustili. Devedeset posto njih je kroz tu akciju uzelo milione. Hvala Bogu i ja sam, ali mimo te akcije, mimo te jedne menadžerske agencije i vašeg urgiranja i zvanja po Evropi kako igrači moraju da igraju", stajalo je u pismu Labovića.

"Moje mišljenje je da ste neuspješan trener. Mislim da uopšte niste trener, nego da ste košarkaški filozof. Uzeli ste dvije Evrolige, potrošili 970 miliona evra."

Labović je tada pričao da nije igrač Reala ili Barselone, ali da je u posljednje tri sezone igrao više nego 80 odsto reprezentativaca.

"Dok ste vi na čelu reprezentacije, ništa se neće promijeniti - lopta će uvijek biti kod Teodosića, koji će da doda Krletu i to je cijela igra. Ostali su kao maskote pored terena", bile su riječi Labovića, prije nego što je selektoru Ivkoviću tada uputio savjet.

"Predlažem vam da ubuduće šetate Kalemegdanom, čitate 'Politiku', čuvate golubove... Ja ću i dalje da budem debeo i da igram po 25–30 minuta i zarađivaću mimo vašeg marketinga", zaključio je Labović u pismu koje je poslao "Žurnalu".

Labović je godinama kasnije za MONDO odgovorio da li je to čuveno pismo dovelo do neke reakcije.

"Dobro, sigurno da je postojala reakcija. Jer poslije toga smo postali drugi u svijetu. Sigurno da reakcija postoji. U tom trenutku sam mislio da je to pametno, međutim šta ja znam... Bitno je da sad u reprezentaciji igraju razigrani igrači i da reprezentacija ostvaruje uspjehe što je meni veoma drago", bile su riječi kojima je Dragan Labović završio tu priču.

No, nije to bio jedini put kada se ime Dragana Labovića provlačilo po medijima van konteksta partija na terenu.

Prije nekoliko godina, Simon Karić, sin Dragomira Karića, bio je pretučen tokom ljeta 2019. godine, kada je zadobio više udaraca u glavu i posjekotine u predjelu sljepoočnice.

Karić je bio pretučen u Kajmakčalanskoj ulici u Beogradu u jednom kafiću, a sa njim u društvu tom prilikom bio je Labović. Simon Karić je tom prilikom imao krvarenja, a Urgentni centar je napustio sa flasterom iznad oka.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC