PORUKA

Nakon Mirotića i legenda napala Jasikevičijusa! Oglasio se i čuveni Španac: Šarase, ne možeš tako!

Autor Nebojša Šatara

Šarunas Jasikevičijus se našao na udaru kritika i od strane Pau Gasola.

Izvor: Profimedia/MN Press

Barselona je završila sezonu bez ijednog trofeja. Ostali su bez Evrolige, pa onda i bez ACB lige. Da stvari ne funkcionišu u klubu vidjelo se po reakciji Nikole Mirotića koji je napao trener Šarunasa Jasikevičijusa.

Litvanski stručnjak je krivicu za neuspjehe ove sezone svalio na igrače, to se ni malo nije dopalo Nikoli, a sada je reagovao i legendarni Pau Gasol. I on je imao šta da kaže Šarunasu.

"Šaras je takmičarski nastrojen i dobar je trener. Međutim, mora da bude i samokritičan i da shvati gdje može da napreduje kako bi izvukao najbolje iz svojih igrača. Nadam se da će još dugo voditi tim i da će biti jedan od najuspješnijih trenera", rekao je Gasol za "Mundo Deportivo".

Inače, Katalonci su i u Evroligi i ACB ligi izgubili od glavnog rivala, Madridskog Reala.

"U sportu ponekad pobijedite, ponekad izgubite. Očekivalo se da će Barsa osvojiti neki trofej, bili su najbolji tim u ligaškom dijelu oba takmičenja. Mnogi su ih vidjeli kao šampione bar u jednom od njih zbog kvaliteta koji tim ima. Nisu uspjeli i sada moraju da izvuku pouke i da nauče iz grešaka", zaključio je Gasol.

(MONDO)