Košarka

Bolan poraz Saše Obradovića – ispustio titulu u produžetku! Dvije meč lopte nisu bile dovoljne, pehar ostaje u Lionu

Autori košarka Haris Krhalić

Ovo će boljeti sve u Monaku

Izvor: MN PRESS

Košarkaši Asvela osvojili su titulu prvaka Francuske pobjedom u dramatičnoj "majstorici" protiv Monaka – 84:82, za kraj serije za infarkt (3:2). Ekipa Saše Obradovića, za koju igra i srpski šuter Danilo Anđušić, tako je ispustila i drugu "meč loptu" za naslov prvaka, na kraju sezone tokom koje je u jednoj utakmici odlučivala i o plasmanu na Fajnal-for Evrolige.

Francuski "kombo" bek Eli Okobo (24) vodio je Asvel do trofeja sa 20 poena, devet asistencija i sedam skokova, a imao je veliku podršku iskusnog krila Vilijama Hauarda (15 poena) i 221 centimetara visokog centra Jusufe Fala (21).

Iako je najbolji igrač Monaka, Majk Džejms, pokrenuo Obradovićev tim u posljednjoj četvrtini i donio mu četiri poena prednosti, Asvel je u posljednjim trenucima te dionice izborio produžetak, a onda je i osvojio 21. titulu nacionalnog prvaka. Obradovićeva ekipa imala je u ovoj seriji prednost 2:1.

Oba tima igraće sljedeće sezone u Evroligi, a Obradovićev sastav će izvjesno pretrpjeti ovog ljeta značajne promjene. Srpski stručnjak preuzeo je ekipu u toku sezone, napravio sa njom velike rezultate i u plej-ofu Evrolige izborio "majstoricu" protiv Olimpijakosa u Pireju. U međuvremenu je potpisao novi ugovor, prema kojem će mu biti povjereno i da sljedeće sezone predvodi evroligaša iz kneževine, na čijoj klupi sedi drugi put.