• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evroliga dobija moćan tim, imaće budžet kao Barselona: Doveli su Srbina, pa odlučili - dajemo tri puta više za plate!

Autor Haris Krhalić

Monako je spreman da uloži ogroman novac, imaće tri puta veći budžet nego ove sezone. Biće nova sila Evrolige.

 Monako povećava budžet za plate igrača Izvor: MN PRESS

Najviše novca na plate košarkaša u Evropi troše CSKA, Barselona, Real Madrid, Efes i Armani, međutim sada bi u njihovo društvo mogao da uđe i Monako.

Klub iz Kneževine je uz pomoć Saše Obradovića uspio prvo da se domogne Top 8 faze Evrolige, imaju šansu da odu i do fajnal-for turnira ako izbace Olimpijakos, međutim bez obzira na rezultat - odlučili su da budžet za plate iduće godine bude čak tri puta veći nego što je u ovom trenutku.

Specijalizovani košarkaški portal "Jurohups" prenosi da u ovom trenutku Monako na plate igrača i stručnog štaba odvaja 6,7 miliona evra, odnosno polovinu budžeta (13,5), ali sada će to da "skoči".

Rusko-ukrajinski tandem na čelu kluba planira da budžet samo za plate bude 18 miliona evra, što znači da će Monako od sljedeće sezone biti među klubovima koji izdvajaju najviše novca. Aleksej Fedoričev i Sergej Dijadečko su o tome već obavijestili trenera Sašu Obradovića i polako su počeli da sastavljaju spisak pojačanja...

Monako računa i da će košarkaše privući lokacijom, nije tajna da je život u Monte Karlu vrlo luksuzan i privlačan, posebno za igrače koji dolaze iz SAD, ali i tu treba pažljivo birati da ponovo ne bi imali probleme sa atmosferom.

Nije nikakva tajna da je skupo plaćeni Majk Džejms bio veoma toksičan po svlačionicu, uostalom trener Zvezdan Mitrović je dobio otkaz zbog njega iako je klubu donio trofej Evrokupa, a vidjećemo da li će ga sačuvati i za narednu sezonu i da li će možda dovesti i veće zvijezde od njega.

Nezvanično, najviše novca za plate daje CSKA (22,1), a potom slijede Real Madrid i Barselona sa po 19... Monako bi prema ovim informacijama bio četvrti najbogatiji klub Evrolige.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC