Košarka

Jović predstavljen u Majamiju - gledao sam Jokića, Luku i Batlera! Nikola se nasmijao, pa poručio: Kada sam to vidio...

Autor Haris Krhalić

Nikola Jović je održao i prvu konferenciju za medije kao košarkaš Majamija.

Izvor: Zoom/screenshot/Miami Heat

Nikola Jović je i zvanično košarkaš Majamija. Predstavljen je na Floridi i dres sa brojem 5 dodijelili su mu trener Erik Spolsta i predsjednik kluba Pet Rajli.

Poslije izlaganja legendarnog predsjednika kluba na pitanja novinara odgovarao je i mladi srpski košarkaš. Prisutan je bio i MONDO, ali zbog tehničkih problema od strane Hita nije bilo moguće postavljati pitanja, pa su to radili američki novinari u dvorani.

"Razgovarao sam sa Rajlijem i Spolstrom o svemu, odmah sam naučio da ću morati da radim mnogo. To je prva stvar koju ću raditi. Probaću da radim najbolje što mogu i da će sve biti dobro", počeo je Jović.

Uprkos svemu što je prošao naglašava da nije iscrpljen, već da je spreman za rad.

"Uživao sam u svemu tokom procesa, prvi put ovako nešto doživljavam. Teško je, ali se mentalno dobro osjećam. Jedva čekam da igram, volim košarku. Mentalno za mene to nikada nije bilo problematično, jedva čekam Ljetnu ligu."

Istakao je da nije gledao samo jednog igrača i "krao" poteze, već od mnogih.

"Po malo od svih, ne gledam samo jednu osobu. Gledam sve, Luka Dončić u piku, igra na niskom postu Nikole Jokića, odbrana Džimija Batlera, učim od svakog po malo."

Nije mu bilo svejedno dok je hodao hodnicima dvorane Majamija i gledao detalje iz trofejne istorije kluba.

"Još uvijek ne mogu da vjerujem šta se dogodilo. Ova franšiza ima veliku istoriju, gledao sam slike sa titulama.  Kada to vidiš, poželiš još više da radiš. Čim izađem na teren, osjetiću se kao NBA igrač. Sada je ostvarenje sna."

Jasno je da su ambicije tima velike, pokušaće da napadnu titulu i naredne sezone.

"Savršeno poklapanje za mene, takmičarski su nastrojeni, mnogo mogu da naučim. Uradiću sve što mogu da pomognem timu da bude još bolji. Nisam još uvijek pričao sa saigračima, upoznaću ih uskoro"

Na pitanje koja je njegova pozicija samo se nasmijao.

"Nemam poziciju, mogu da igram na više pozicija."

Otkrio je da je još prije drafta znao da će biti izabran u prvoj rundi.

"Negdje na polusezoni otprilike sam to shvatio. Ima mnogo klinaca od 13-14 godina za koje se već priča da mogu da budu među 10 najboljih. Ja sam malo kasnije sazrio. Oko dva mjeseca prije dolaska ovdje sam shvatio da bi moglo da ispadne dobro. Negdje na polusezoni sam razmišljao da sam pik prve runde."

Priča se dosta o njegovoj visini, sa 19 godina ima 208 centimetara, a kruže priče da je naglo porastao.

"Rastem godinama postepeno, nije odjednom. Oduvijek sam bio niži, igrao sam na bekovskim pozicijama, sada mogu sve da igram. Porastao sam od prošle godine, sada još malo, ne znam kada će da stane, šta bude, biće."

Na kraju je govorio o samoj igri, prije svega u "pik en rolu".

"Mnogo mi je pomoglo što sam proveo sezonu igrajući takav "pik en rol". Igrao sam protiv veoma čvrstih momaka, starijih, pokazao sam da mogu mnogo toga. Mnogo će mi to pomoći. Ne znam da li ima toga toliko ovdje, ali mi je taj segment dosta značio", zaključio je Jović.