• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta čeka Jovića u NBA? Nova uloga, promjena pozicije i veterani!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nikola Jović je stigao u NBA, a evo šta ga tamo čeka!

 Šta očekuje Nikolu Jovića u Majamiju Izvor: Profimedia

Nikola Jović je bio jedini Srbin izabran na NBA draftu pošto ga je uzeo Majami Hit sa 27. mjesta, a mladi srpski biser je najavio velike stvari na Floridi. Odmah je obećao titulu, odmah su ga nahvalili analitičari, ali ono što je zanimljivo pominju ga kao četvorku! 

Razlog za to je jasan, "zakucan" kao trojka u timu Majamija stoji Džimi Batler, a na četvorci se "otvorilo" jedno mjesto kada je veteran Pi Džej Taker odlučio da izađe iz ugovora sa Hitom. Nije nemoguće da će dogovoriti novu saradnju, ali sjajni defanzivac već ima ponude nekih klubova, prije svega Bruklina i Filadelfije. 

"Dugo igra kao senior, veoma je konkurentan. Svi naši skauti su bili u Evropi i vidjeli su kako se razvija. Vjerovatno će biti igrač u razvoju ili mlađi igrač, on ima izražene brojne vještine. Ima šut, upravo je napunio 19 godina. Vjerovali smo našem bordu koji ga je izabrao", rekao je prvi čovjek Majamija Pet Rajli.

Za sada je pohvalio Jovićev rad sa loptom i šut, a pomenuo je njegovu visinu, što bi možda moglo da znači da ga Majami vidi kao četvorku.

"Ne znate u kom će pravcu ići razvoj, tako je kad govorimo o svim međunarodnim takmičenjima, na svim nivoima. Kvalitet takmičenja je zaista porastao. Trenirao je veoma dobro. Ima sjajnu visinu, dugačak je, može da drži loptu, izuzetno je vešt. Osećamo da smo napravili zaista dobar izbor", naglasio je on. 

Ali, sa kim će se u ekipi boriti za mjesto mladi srpski košarkaš?

JUDONIS HASLIM

Izvor: youtube/CBS Miami

Veteran će vjerovatno ostati još jednu sezonu. On je srce i duša ovog tima, produžena ruka trenera i nije Spolstri i Rajliju problem da mu plate još jedan minimalac iako neće igrati. 

On realno nije konkurencija nikome, a odlična je stvar za Jovića da jedan od najiskusnijih igrača u NBA ligi bude tu i da mu bude mentor. 

KEJLEB MARTIN

Ovo će mu biti četvrta sezona u ligi. Nije se naigrao u prve dvije u Hornetsima, ali je prošle sezone u Majamiju dobio veću šansu i prosječno je ubacivao 9,2 poena po meču. 

Trojke je šutirao 41 odsto, uspio je na sve to da na 22,8 minuta po meču skupi 3,8 skokova i siguran je u rotaciji naredne sezone. 

MARKIF MORIS 

Još jedan veteran, a mi smo ga dobro upamtili prošle sezone i to ne po igri nego po tuči sa Nikolom Jokićem. Dolazi polako kraj karijere i djeluje da će i on poput Haslima biti pri kraju klupe naredne sezone.

Sve više ga muče povrede, šut nije pouzdan kao nekad i vjerovatno ga sljedeće sezone čeka uloga defanzivnog specijalca u ograničenom broju mečeva. Pa i prošle sezone ih je odigrao samo 17.

DANKAN ROBINSON

On je najčešće "glumio" trojku kada nema Džimija Batlera na terenu. Realno je bek, najviše voli da šutira i odlično se uklapa pored prve zvijezde tima. 

Batler je ipak igrač koji dosta ide na prodor i prilično šutira i poludistancu, a Robinson je ipak prošle sezone najviše mečeva startovao kao bek. Realno nije konkurencija Joviću, osim u tome što je uzimao neke minute na trojci. 

MAKS STRUS 

U Bulsima nije dobio šansu, u Majamiju je bio prilično neprimetan prve sezone, ali je u prethodnoj dosta igrao. Posebno je u plejofu bio bitan pošto je svih 18 mečeva startovao, ali pitanje je da li će se to mijenjati sa dolaskom Jovića. 

Pogotovo jer je on više dvojka nego trojka sa svojih 196 centimetara, a na "dvojci" je konkurencija paklena sa Tajlerom Hiroom, Dankanom Robinsonom... 

ŠTA ČEKA JOVIĆA?

Kada se pogleda kompozicija tima, jasno je šta nedostaje Majamiju. Startna četvorka koja može da pogodi šuteve kada bekovi i krila probijaju i idu ka reketu. 

Od sadašnjih krilnih centara Judonis Haslim nije tu da igra već da bude produžena ruka trenera, Markif Moris je na zalasku karijere, a Pi Džej Taker verovatno odlazi. Treba pratiit situaciju oko njega, ako mu Majami ne produži ugovor jasno je da imaju velike planove za Jovića i da bi i u prvoj sezoni mogao da dobije ozbiljnu minutažu. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC