KRAJ?

Nema spasa - Cibona se gasi? Legendarni Hrvat odustao od ideje za pomoć - evo šta će biti sa uplaćenim

Autor Bojan Jakovljević

Aco Petrović je potvrdio da je ideja za skupljanje donacija za spas Cibone obustavljena...

Izvor: MN PRESS

Cibona je pred gašenjem. Legendarni Aco Petrović imao je ideju za spas hrvatskog velikana, pokrenuo je akciju prikupljanja novca, ali je sada i on odustao. Potvrdio je to na društvenim mrežama.

Poslije njegove poruke su navijači zabrinuti, zbog ogromnih dugovanja klubu ponestaje opcija i ponovo je blizu gašenja. Sudbina kluba je ponovo neizvjesna...

"S obzirom da Cibona ide dalje istim putem akcija za spas kluba, 'Mi smo Cibona' obustavlja svoje aktivnosti i zahvaljuje svima koji su donirali novac. Isti će biti vraćen do kraja jula", napisao je Petrović na Tviteru.

Slavnom klubu račun je u blokadi i prema informacijama koje stižu iz Hrvatske jedina preostala opcija, pored gašenja, jeste da se država ponovo uključi i da pomogne. Međutim, to bi riješilo problem samo kratkoročno, jer bi veliki dugovi i dalje ostali.

Uz to su igrači počeli da napuštaju klub, pa je tako Lovro Gnjidić otišao u Cedevita Olimpiju, Danko Branković prešao je u Bajern, ali će igrati naredne sezone prvo u Megi. Cibona je u sve težoj situaciji, a početak nove sezone ABA lige se bliži...