• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok u Hrvatskoj! Velikan se gasi zbog dugova: Gradonačelnik Zagreba otkrio problem zbog kog Cibona neće postojati!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Proteklog vikenda je Cibona osvojila 20. titulu prvaka Hrvatske, a kako stvari stoje, to ih neće spasiti teške sudbine.

 Cibona-se-gasi-zbog-dugova Izvor: MN PRESS

I dok će Srbija imati dva kluba u Evroligi naredne sezone, nakon očekivane vijesti da će se Partizan tamo pridružiti Crvenoj zvezdi, hrvatska košarka proživljava jako teške trenutke.

Hrvatski velikan Cibona nalazi se pred gašenjem i to bi uskoro moglo da se desi zbog dugovanja od oko 5.300.000 evra!

Ovu vijest je u utorak potvrdio i gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević. On je otkrio da Cibona duguje 40.000.000 kuna.

"Cibona nema problem s gradom jer su njeni dugovi prema gradu i gradskim ustanovama manji od 10%. Iako je uz to bilo nenamjenskog trošenja gradskog novca, izašli smo joj u susret i nudili sporazume i odlaganje naplate dugova kako bi stala na noge i kako bi se dala prilika novoj upravi. Uprkos tome što nije pokrila dug i prema pravilima nije mogla da ostvari finansiranje iz gradskog budžeta s obzirom na dugove, pronašlo se rješenje da koristi dvoranu, a to nije bilo lako pronaći", istakao je gradonačelnik Zagreba.

"Nakon svega nova uprava odlazi i nekorektno je stavljati bilo kakvu odgovornost na nas, nego je treba tražiti u upravi koja je dovela klub u takvu situaciju i staroj gradskoj upravi koja je to dopustila. Očito se katastrofalno upravljalo, jer kako može da se dogodi da tako istorijski klub, koji je osvojio 20. titulu prvaka, uđe u dugove od 40 miliona kuna?", pitao se Tomašević.

Prošlog vikenda, Cibona je stigla do još jedne titule prvaka Hrvatske i prve "duple krune" u protekloj deceniji. Ipak, Zagrepčani su bez direktora i predsjednika, a jedino ovlašćeno lice je finansijski direktor Ivan Matašić.

Njega su mediji u Hrvatskoj opisivali kao "predstavnika misterioznih investitora predodređenih da spase posrnulog zagrebačkog diva".

Već 21. juna biće dva mjeseca kako je Ciboni klupski račun u blokadi i tada bi trebalo očekivati pokretanje stečajnog postupka. Inače, Cibona je u slavnoj istoriji bila i dvostruki prvak Evrope i to 1985. i 1986. godine.

Sada joj se smiješi neslavan kraj...

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC