• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Crvena zvezda bolja od Cibone
 Crvena zvezda bolja od Cibone

Zvezda osvojila Zagreb u drami! Cibona je mučila do posljednjeg minuta - Dobrić utišao Draženov dom!

Teško izborena pobjeda crveno-bijelih protiv "žilave" Cibone

 Crvena zvezda bolja od Cibone Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda prolila je mnogo znoja da bi ostvarila pobjedu u Draženovom domu protiv Cibone - 78:74 (20:12, 18:20, 16:24, 24:14). Nakon što se kroz čitav meč mučila sa šutem sa distance (8/30) i nakon što je najbolji igrač Beograđana Nikola Kalinić promašio čak 11 pokušaja za tri poena (2/13), njegovi saigrači Nikola Ivanović i Ognjen Dobrić ipak su pokazali crveno-bijelima put ka trijumfu protiv "žilavog" protivnika.

Ekipa Dejana Radonjića zadržala je kontrolu nad trkom za prvo mjesto pred plej-of, do koje je sada dijeli još pet "jadranskih" pobeda. U ponedjeljak je ostvarila jednu od najteže izborenih ove sezone, jer je Cibona konstantno imala odgovore za sve nalete favorita zahvaljujući odličnim rolama bivšeg igrača Partizana Amara Gegića (19 poena, 7 skokova, 5 asistencija), mladog centra Danka Bankovića sa 17 (6 sk) i u finišu posebno inspirisanog Tonija Nakića, koji je sa četiri trojke i ukupno 16 poena natjerao goste da se do posljednjih trenutaka bore za pobjedu.

Cibona je vodila kroz treću četvrtinu (maksimalnih 47:42), a onda se nije predala ni kada je Zvezda pet minuta prije kraja stekla "plus 9" (65:56). Nakićevom trojkom, Zagrepčani su poveli 68:67 na tri minuta do kraja, Kalinić je i poslije toga nastavio da promašuje, ali je mir crveno-bijelima donio Luka Mitrović, ofanzivnim skokovima i poenima sa linije penala.

Uz Ivanovićeve pogotke, Mitrović je "pogurao" crveno-bijele važnom asistencijom za prodor Ognjena Dobrića za 75:69, a onda je bek iz Knina trojkom postavio konačnih 78:72 na 19 sekundi do kraja. Tako su Beograđani dovršili posao u Zagrebu, gdje su ostvarili jedan od najteže izborenih trijumfa posljednjih godina.

Poslije ovog trijumfa, Zvezda će samo nakratko doći u Beograd, jer je u četvrtak očekuje put u Njemačku, na duel protiv Albe u Berlinu (petak, 20).

CIBONA: Radovčić 4, Prkačin 1, Gegić 19, Vildoza 8, Majcunić, Novačić, Gnjidić, Branković 17, Drežnjak 2, Krajnović, Rivers 7, Nakić 16.

ZVEZDA: Lazarević, Volters 12, Davidovac 2, Mitrović 11, Kalinić 14, Dobrić 14, Simonović, Ivanović 11, Marković 3, Vajt 9, Kuzmić 2.

Pročitajte tok utakmice klikom na "Razvoj događaja".

Možda će vas zanimati

21:09

Ovako sada izgleda tabela

Standings provided by SofaScore LiveScore

20:52

Dobrić "overava" pobedu Zvezde!

Još jedna Nakićeva trojka, za 72:75 na pola minuta do kraja. Odmah potom, Ognjen Dobrić ubacuje trojku i verovatno stavlja tačku na ovu utakmicu, za Zvezdino vođstvo 78:72.

To je i konačan rezultat!

20:50

Ivanović ne promašuje sa "crte", Zvezda na plus 5

Crveno-beli imaju vođstvo 73:68 na minut i dve sekunde do kraja utakmice.

Izvor: MN PRESS

20:45

Kalinić ne prestaje da šutira i promašuje - Mitrović "drži" Zvezdu!

Nikola Kalinić je deveti i deseti put promašio šut za tri poena (2/12), ali je Luka Mitrović važnim ofanzivnim skokom iznudio faul i slobodnim bacanjima vratio prednost Beograđanima - 69:68.

Izvor: MN PRESS

20:43

Kalinić opet promašuje, Cibona preuzima vođstvo!

Vodila je Zvezda pre nekoliko minuta "plus 9", ali gubi na tri i po minuta do kraja meča protiv Cibone!

Toni Nakić ubacio je trojku kojom je vratio "plus" na stranu Zagrepčana (68:67), a Dejan Radonjić reagovao je još jednim tajm-autom.

20:40

Ivanović poveo Zvezdu u seriju 11:0, Cibona se ne predaje

Plejmejker je ubacio sedam poena za vođstvo Zvezde 65:56 uoči poslednjih šest minuta.

Amar Gegić prekinuo je taj nalet crveno-belih (58:65), a Toni Nakić (na slici) iskoristio je defanzivni previd Ivanovića i ubacio trojku za 61:65.

Radonjić je pozvao tajm-aut na pet minuta i 15 sekundi do kraja.

Izvor: MN PRESS

20:35

Ivanović i Kalinić vraćaju prednost Zvezdi

Amerikanac poentira prodorom, a Srbin pogocima sa linije penala. Cibona je ostala bez rešenja u napadu u poslednjoj četvrtini, a crveno-beli stiču mirniju prednost trojkom Nikole Ivanovića za 63:56.

Izvor: MN PRESS

20:29

Mučenje Nikole Kalinića na liniji za tri

Lider Crvene zvezde ne može kroz čitav meč da "namesti ruku" za šut za tri poena. Za dosadašnja 32 minuta utakmice pokušao je 10 puta i pogodio dve trojke.

Na osam i po minuta do kraja utakmice, nerešeno je u Draženovom domu - 56:56.

Izvor: MN PRESS

20:26

Pogledajte Gegićevo zakucavanje

20:24

Zvezda se vraća trojkama, Amar Gegić odgovara

Eron Vajt, pa Nikola Kalinić pogodili su sa distance (54:54), ali je ipak bivši igrač Partizan Amar Gegić zaokružio svoju sjajnu četvrtinu i doneo vođstvo Ciboni - 56:54. Sjajan meč igra nekadašnji košarkaš Bajerna i "vuče" Zagrepčane kroz tri četvrtine.

20:17

Luka Mitrović ne prestaje da zakucava!

Zvezdin centar energetski pokreće Beograđane u Draženovom domu. Treći put večeras je snažno zakucao, a ovim je vratio svoj tim na poen zaostatka (46:47) u 28. minutu.

Ipak, kada je uhvatio defanzivni skok i krenuo u kontru, Stefan Marković mu je dao jako loš pas, što je Cibona kaznila lakim pogotkom za vođstvo 49:46.

Izvor: MN PRESS

20:12

Zvezda opet gubi!

Argentinac Hose Vildoza pogodio je trojku za vođstvo Cibone 45:42 u 25. minutu. Radonjić je opet prinuđen da reaguje i da na tajm-autu traži rešenje za loš segment svog tima. Rezultat u trećoj četvrtini je 13:4 za domaće.

Izvor: MN PRESS

20:08

Zvezda se muči i u 3/4

Nejt Volters postigao je prve poene za Zvezdu u drugom delu meča tek u 24. minutu. Cibona je iskoristila taj prazan hod Beograđana da izjednači na 38:38.

Izvor: MN PRESS

19:48

Zvezda preuzela kontrolu pred poluvreme, 38:32

Trojka Nejta Voltersa utišala je dvoranu Cibone i donela Zvezdi prednost "plus 6" na poluvremenu. Beograđani ipak mirniji idu na odmor posle teške četvrtine, u kojoj je Radonjić dva puta morao da reaguje tajm-autom.

Izvor: MN PRESS

19:44

Zvezda se trgla, ali Cibona ne pušta prednost

Dobrić i Kalinić su pokrenuli crveno-bele, ali su domaći uspeli da ipak odbiju taj nalet Beograđana, pogocima Drežnjaka sa linije penala u 18. minutu (32:28).

19:33

Zvezda u problemu! Cibona u seriji 12:0

Crveno-beli i dalje ne mogu da dođu sebi, dok traje serija domaćina. Rivers je pogodio za vostvo CIbone 24:22 u 14. minutu, a Kalinić je u sledećem napadu napravio korake.

Podsetimo, Zvezda je vodila 22:12, ali je od tada potpuno stala.

19:31

Zakucavanje Amara Gegića i reakcija Dejana Radonjića

Domaći su se potpuno vratili u meč (19:22), a trener Zvezde je reagovao na to što je njegov tim ostao bez značajne prednosti. Zatražio je tajm-aut posle snažnog zakucavanja Amara Gegića u 13. minutu.

Izvor: MN PRESS

19:21

Trojka Nakića na isteku četvrtine

Trojkom Tonija Nakića Cibona postavlja 12:20 nakon 10 minuta košarke u Draženovom domu. Kao što i rezultat govori, Zvezda kontroliše rezultat u Zagrebu i pre svega čvrstom odbranom otežava domaćima veče pred lepo popunjenim tribinama.

19:18

I Dobrić ubacuje trojku, Mitrović snažno zakucava

Atraktivan segment crveno-belih u glavnom gradu Hrvatske, za vođstvo 14:9 u 8. minutu utakmice.

Izvor: MN PRESS

19:09

Uzbudljiv početak meča

Zvezda je počela sa startnom petorkom Volters - Dobrić - Kalinić - Vajt - Kuzmić i trojkom Nikole Kalinića povela 5:2 u 4. minutu. Mladi domaći tim u sastavu Gegić, Gnjidić, Prkačić, Branković, Drežnjak od starta se suprotstavio. Danko Branković dao je svih osam poena za Cibonu, za vođstvo 8:7.

18:55

Zvezda bez trojice povređenih

Kao što je poznato, Radonjić u Zagrebu ne računa na povređene Branka Lazića, Ostina Holinsa i Maika Cirbesa.

Izvor: MN PRESS

18:45

Ovako izgleda tabela ABA lige

Standings provided by SofaScore LiveScore

UKRATKO

  • Zvezda šutirala trojke 8/30, Kalinić ih promašio 11
  • Meč "prelomili" Mitrović, Ivanović i Dobrić
  • Amar Gegi i Toni Nakić namučili Beograđane
  • Povrijeđeni su Lazić, Holins i Cirbes
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije